reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

Kaka, bardzo ładny fotelik :))
Magdziunia - mam taki sam przewijak, tylko z zagłowkiem :)

Dziewczęta - czy kocyk i rozek też trzeba wyprać przed pierwszym użyciem (nowe)? Wszystko juz poprałam, wyprasowałam i czeka,ale cały czas zastanawiaja mnie ten rożek i kocyk akrylowy (bo bawełniany wyprałam).

reklama
ja piore w płynie lovella i płukam 2 razy na delikatnym cyklu w pralce automatycznej albo jak ktos ma to jest specjalny program w pralkach dla niemowlat tak jak ma moja siostra w pralce, do tego sprawdzam etykiety jak prac na danej rzeczy i w jakiej temperaturze

Magdziunia, to zależy ile tego masz , bo może nie oplaca się uruchamiać pralki. Ja mam pralke 4,5 kg i jak włozyłam kocyk akrylowy i rożek to pralka jest pełna :)

Gusiu, ja piorę w proszku Lovela i w temperaturze zalecanej przez producenta,ale z dodatkowym płukaniem.

Ponieważ ciuszki dziecięce są bajecznie kolorowe i boję się, że jedne pofarbuja drugie polecam chusteczki wylapujące kolor firmy Dr Beckmann - są rewelacyjne! Używam ich i do prania naszych ubrań (kiedy mam obawy, że cos puści kolorek) i stosowałam w praniu ubranek dla malucha. Zdziwiłam się, że czerowne i zielone ubranka nie puściły koloru, za to żółte tak- chusteczka była po praniu cała żółta, ale ciuszki niezafarbowane :)

reklama
Do góry