reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Robimy zakupy dla maluszka

PHELANIA my mamy taka chuśtawke, Amelka tak naprawdę bardzo mało z niej korzystała, ale kupiłam bo wydawała mi się bardzo fajna, jeszcze troszkę i dla Kacperka ją wyjmę, może on bardziej z niej skorzysta.

reklama
Co do szykowania wody na mleko...
Mamy dzbanek na zimną wodę (gotowaną 5 min) i wodę gorącą w termosie (także gotowaną 5 min)
Zawsze rano gotuję świeżą i drugi raz na noc. Później do butli wlewam 150ml zimnej wody i 30ml gorącej z termosu:tak:
Szbciutko wsypuje mleko+kaszke i wszystko w chwilkę gotowe;-)
Ten sposób sprawdził się nam przy pierwszym synku-teraz robimy tak samo przy Sarze.

Co do huśtawki-fajna wizualnie bardzo mi się podobała i chciałam ją kupić,ale znajoma ma taką i stwierdzam,że jak dla mnie nie jest aż taka bezpieczna jak tego oczekuję...

A ja uważam, że chodziki, hustawki, skoczki i inne tego typu rzeczy, są ok-ale dla mądrych rodziców, dla świadomych tego, że trzeba z umiarem.
Wkurzyło mnie to zdanie z artykułu: "Uważam, że to niepotrzebny gadżet, który ma uwolnić mamę od dziecka i ograniczyć jego przestrzeń życiową." - sorry, ale jak matka siedzi z dzieckiem sama cały dzień i wsadzi go na 10 minut do chodzika, aby wyjśc do łazienki czy coś zjeść, a dziecko będzie wtedy choć chwilę zajęte i nie będzie się darło, to bez przesady!! z zabieraniem przestrzeni życiowej w chodziku - nawet nie będę komentować:szok:
Oczywiście , że wkładanie dziecka na cąły dzień w takie "urządzenia " jest złe, ale nie popadajmy w paranoję .
Takie mam o tym zdanie.

ps. chodzika mieć nie będę - mamy zakupiony pchacz, ale nie neguję histerycznie pomysłu takiego zakupu jezeli ktos ma ochotę

Milva lepiej bym tego nie ujeła :-) wzsystko dla ludzi w ramach rozsądku ja naprzykład nie wsadziłabym Ozika ale tylko dla tego że on jeszcze się do tego nie nadaje bo nie siedzi i jest "mięciutki" ale wiem że wasze dzieciaki są już silniejsze i napewno im to nie zaszkodzi jeśli kilka razy po troszku się tam pobawią super sprawa a po zatym trzeba sobie ułatwiać życie nie utrudniać!!!

Izi, pamiętam że pisałaś o tym prądzie i mówiłam o tym M. Ale póki co nie odbiło się to na naszych rachunkach. Zobaczymy jak kiedyś przyjdzie wyrównanie. W termosie chyba jednak woda trochę stygnie przez noc, prawda?

Tak Mła stygnie,ale niektóre termosy trzeba przelać wrzątkiem ,aby utrzymały ciepłą wodę i wtedy dłużej tzryma.
Ja jak leje ok 22 wrzatek to wystarcza na noc.

Myślę, że już czas na sprzedaż karuzeli , bo za chwilę nic z niej nie zostanie-tak ciągnie za zabawki;-)
Myślałam aby w to miejsce kupic mu potem jakis projektor z kołysankami- o cos takiego mi chodzi:
proj3.jpg

Ma któras z Was coś takiego? Co możecie polecić? Chciałabym , aby było ciekawe .

reklama
Ja też używam termosu z gorącą wodą i w dzień i w noc. Super wygoda i oszczędność czasu.
Co do urządzen typu chodzik itd. Jestem jak najbardziej za, oczywiście w miarę rozsądku. Tak jak pisała Milva-podpisuję się pod tym w stu%. Nie ma co popadać w paranoje...

Do góry