reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"Roczek"

własnie ja bym chyba wolała bez alkoholu,tylko nie wiem jak się zachować jak ktos przyniesie,a jestem pewna, że co najmniej 2 osoby przyniosą...chyba po prostu powiem że zostawimy to na inną okazję.Ja sama nie będę kupować.

reklama
A my to chyba roczek w bardzo małym gronie będziemy robić, o ile nie w 3 osobowym :) Niestety 90% gości jest u nas dojezdnych 35-350 km i chrzestny w UK, więc marne szanse na spotkanie wspólne, prawdopodobnie będziemy robić "na raty" :/ Ehhh aż mi się myśleć o tym nie chce.

ano i na pewno bezalkoholowo tak jak chrzciny :)

Co do alkoholu,to ja w sumie o jakimś winku myślałam,ale nie wiem,czy jest większy sens,skoro większość gości będzie przyjezdnych,więc i tak nie każdy mógłby się napić...No i jeszcze jeden "dylemat alkoholowy".Otóż M. przywiózł kiedyś z Fr.szampana Dom Perignon...no i tak sobie leży i czeka na odpowiednią okazję,bo ...szkoda go ot,tak wypić;))).I tak się zastanawiam,bo może to jest ta okazja...????Wyszłoby po dosłownie odrobince "na głowę"...sama nie wiem...:confused2:

my pewnie zrobimy impreze u teściów bo u nich więcej miejsca ;-) już poznałam sie na śląskiej gościnności i wiem że jak co do czego przyjdzie to sie pojawi całkiem spora grupka gości ;-) bedą balony, kolorowe dekoracje, szampan pikolo itp. prawdziwego alkoholu nie biore pod uwagę w ogóle kiedy Isia będzie z nami. Po całych roczniakowych atrakcjach (obstawiam że mój dzieć sięgnie po pieniążek - wspomnicie moje słowa :-D ) chciałabym przewieźć małą do nas wykapać, położyć spać. chcemy kogoś zostawić u nas znią, może kogoś ze znajomych, ewentualnie mamy taką ciocię-nianię, którą braliśmy pod uwage jakbym ja wracała do pracy - mogłaby zostac z Isią na noc, albo do póki my nie wrócimy. I wtedy u teściów mogłaby sie zacząć taka typowa biesiada, wtedy % itp. bo na pewno beda chcieli dłużej posiedzieć, powspominać ;-)

Na pewno imprezkę urządzimy u siebie, rodzinka najbliższa to i tak całkiem spora, dzieci też będzie troszku, jeszcze dwie psiapsiółki chcę zaprosić z dziećmi więc się nazbiera. Tort pewnie zamówię chyba że któraś z babć się zreflektuje i upiecze, zapytam, sałatkę na pewno też jakąś zrobię :-) Impreza kolorowa z czapeczkami, balonikami, nie przewiduję alkoholu :-) chyba że po położeniu spać Oliwki, gdy towarzystwo się pewnie z dziećmi wykruszy to jakieś winko z mężem i psiapsiółkami otworzymy, ale zobaczymy jak to w ogóle będzie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
to ja mam pytanie: jakie atrakcje przewidujecie? :-)

- kubeczki z pieniążkiem, różańcem, kieliszkiem to chyba już standard :-p

może jakież zabawy dla gości? kurcze żaby zabawnie było a nie jak typowa "posiadówka"

Do góry