reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Rureczko może tak być, że na początku jest zachwyt, a potem codzienność i zmęczenie przytłacza - ustalcie, że na zmianę usypiacie małą. Jeden dzień Ty, drugi dzień on. Żebyś nam tu w depresję żadną nie wpadła!

Zizi! Gratulacje! Opowiadaj jak bylo! Jak sie emkowi podobalo? Myslicie juz nad imieniem dla rozowosci? :)

Lilu lojeju... W mojej wyobrazni te sceny wygladaly niezle!
A ostatnio gdzies czytalam w jakims magazynie dla mam o aktorce, ktora po narodzinach mlodszego syna, starszej corce urzadzila rzyjecie pod haslem "zostalam starsza siostra" i wszyscy przychodzili z prezentam jej gratulowac a ona sie chwalila bratem. Brzmi uroczo ale ciekawa jestem jak dlugo jej ta duma zostala. Ja mialam 10 lat jak sie moja siostra urodzila i bylam zazdrosna, wiec mysle, ze takie mlodsze gagatki jeszcze bardziej. A co do chlopow to nie wiem co powiedziec... Sama sie boje jak u mnie bedzie, choc ja sie z gry nastawiam na brak pomocy od emka ale mysle, ze Zosia bedzie priorytetem po powrocie z pracy aczkolwiek rozumiem, ze czlowiek po calym dniu potrzebuje chwile z samym tylko soba... I badz tu czleku madry.

Made
cos dlugie to macanko :)

Edit
lilu!
tak sbie mysle, ze moze jak Macius zobaczy, ze tez Martynce sie zwraca uwage, ze zle robi, to poczuje, ze bardziej sa rowni? Ale tak sobie gdybam i nie mam pojecia czy to w dobra strone kombinacja jest.

Poczku no kombinacja jak najbardziej w dobrą stronę! Tylko, że nie ma za co zwracać Martynce uwagi...Czasami jak płacze, a Maciuś mnie potrzebuję to mówię: "Martynko teraz przez chwilę Maciuś mnie potrzebuje" - tak żeby Maciuś słyszał. I oczywiście staram się zawsze chwalić Maciusia jak zrobi coś dobrego - on naprawdę dostaje dużo uwagi - ale taki ma etap i koniec. Te wszystkie poradniki swoją drogą - ale człowieka czasami to na serio szlag trafia. I wtedy ma się gdzieś mądre poradniki. Ale jest taka książka "RODZEŃSTWO BEZ RYWALIZACJI" - chyba muszę ją sobie kupić. Z tego, co wiem jest super. Nawet już nie o to chodzi, żeby stosować jakieś mądre tricki, żeby rodzeństwo się lubiło - ale co robić, żeby rodzeństwo się nie nie lubiło???

Marcepanku
Carola musiała odejść, bo ktoś ją podczytywał i straszna afera się z tego powodu zrobiła :-(

Hehe Marcepanku - Kocurek nie w ciąży OJ NIE! I oby na razie nie, bo za dużo burz ostatnio i pierony latają! ;-) A co nowego to hmm - ja tak pięknie nie potrafię streszczeń pisać - ale ogólnie dzieje się dzieje. Ja już za bardzo zmęczona, żeby wiedzieć co się dzieje :oo2: Mów lepiej co u Ciebie???

Ja chętnie doczytam jutro, bo moje pilne zlecenie przegrywa walkę ze zmęczeniem. A jutro znowu będzie mi potrzeba dużo siły i spokojności!

BUZIAKI DLA WSZYSTKICH! DOBRYCH NOCEK ŻYCZĘ!

Hehe Marcepanku - Kocurek nie w ciąży OJ NIE! I oby na razie nie, bo za dużo burz ostatnio i pierony latają! ;-) A co nowego to hmm - ja tak pięknie nie potrafię streszczeń pisać - ale ogólnie dzieje się dzieje. Ja już za bardzo zmęczona, żeby wiedzieć co się dzieje :oo2: Mów lepiej co u Ciebie???

Ja chętnie doczytam jutro, bo moje pilne zlecenie przegrywa walkę ze zmęczeniem. A jutro znowu będzie mi potrzeba dużo siły i spokojności!

BUZIAKI DLA WSZYSTKICH! DOBRYCH NOCEK ŻYCZĘ!

A u mnie nic nowego ,żyjemy sobie powoli do przodu. Staram się nie myśleć i nie patrzeć w tył.

CorazonPartio gratuluje ciąży :-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry