reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy na temat wózków :)

Ale fajnie że macie już swoje wózeczki. Ja jutro zadzwonię do sklepu z którego chce zamówić swój i zapytam czy płaci się przy odbiorze czy przy zamawianiu. Bo to dla mnie istotne. Jeżeli trzeba zapłacić z góry to będę musiała poczekać jeszcze tydzień i wtedy zamówić, czyli wózeczek będę miała nie wcześniej niż za 2 tygodnie. A jeśli płatność jest dopiero przy odbiorze to zamówię już w tym tygodniu i odbiorę za tydzień jak przyjdzie wypłata :-) tylko jeszcze kolor muszę wybrać a z tym mam problem. Chyba będę musiała przeprowadzić ankietę, tak jak któraś tutaj robiła :-)

reklama
marcia, będziesz pewnie musiała zrobić przedpłatę np 30% wartości. Nikt Ci na słowo nie zamówi, oni tez za towar muszą zapłacić.

Kruszki - ja juz kupilam ze 3 miesiace temu Quinny buzz 3 , wtawialam tu zdjecia wczesniej a zmienilam laptopa i nie mam na kompie zdjecia niestety czarno czerwona gondola, szara spacerowka i ognisto czerwony fotelik maxi cosi do tego ;) kupilismy uzywany ale prawie nie ma sladow uzytkowania za 100f ;)

To ja tylko ku pokrzepieniu serc niektórych dziewoj :-) - no bo chwalić się nie mam czym. Ja jeszcze wózka nie mam, poród za 3 tygodnie, a wózek kupimy dopiero po 10 sierpnia. Lajf. Ale za to wybrany już od jakichś 3 miesięcy, jak nie więcej :-D.

dzag no to nieźle. Ale najważniejsze żebyście fotelik mieli bo trzeba w czymś dziecko ze szpitala przywieźć. Potem jest w sumie jeszcze czas na zakup wózka, bo nie od razu wychodzi się z dzieckiem na spacery. Chociaż jak nadal będą takie pogody to ja nie zamierzam długo czekać z wychodzeniem. Pewnie odczekam tyle żebym ja mogła dojść do sił po porodzie i jak już będę na chodzie to wyruszymy. Tylko gdzie?? Ehh wolałabym "moją wieś" zamiast tych miastowych osiedli. Chociaż i tak nie jest tak źle, mam niedaleko trochę ogródków i skwerków, a 10 minut od domu mam ogród botaniczny. No cóż trzeba będzie sobie jakieś towarzystwo do spacerów zapoznać :-)

My to chyba wyjdziemy od razu skoro w październiku nam to tydzień zajęło a mój paskudny wózek dalej na strychu nie odkurzony, nie wyprany jakoś serca do tego nie mam.

marcia - jak nie będzie mega upałów ani ulew to ja planuję pierwszy spacerek już w 3-4 dobie po powrocie do domku. Natkę werandowliśmy od 6 dnia a na spacerku byliśmy trzy dni później a to był początek marca :-)

A właśnie - trochę to z wózkami związane, więc zapytam :)
Kiedy planujecie wyjść na pierwszy spacer? Bo ja chyba pierwszego dnia zaraz, o ile będzie ciepło. Franek grudniowy, urodził się w mrozy, więc nie wiem, co się robi jak dziecko letnie :/

reklama
Ja też mam plan od razu wychodzić, nie w wózku, bo pewnie nie dam rady dźwigać, ale w chuście, to na następny dzień o ile siły pozwolą przespaceruję się do babci :)

Do góry