reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Moje jest 1:265
Powiedział, że odrazu zaniepokoiła go beta, jest za duża.. i to wszystko daje takie wyniki [emoji20] Jezu nie wiem, nie znam się na tym.. zaproponował amniopunkcję albo jakieś dodatkowe badanie krwi które wysyła się do USA. Ogólnie powiedział ze to moja decyzja na co się zdecyduje i nie chce mi nic narzucać, amniopunkcja jest za darmo ale jest ryzyko poronienia po tym, a badanie krwi 2,5 tysiąca.. wynik po dwóch tygodniach 99,9% wiarygodności.. ja nie potrafię pozbierać myśli w ogole, ale mój powiedział, że on chce wiedzieć i robimy badanie krwi.

Kochana głowa do góry . Napewno ten czas będzie ciężki dopóki nie będzie wyniku . On da odpowiedz czy dzieciątko będzie chore czy nie . Musisz zachować spokój . Koleżanka robiła amnio bo ryzyko miała duże a jednak dziecko zdrowe się urodziło . Tule mocno

reklama
Moje jest 1:265
Powiedział, że odrazu zaniepokoiła go beta, jest za duża.. i to wszystko daje takie wyniki [emoji20] Jezu nie wiem, nie znam się na tym.. zaproponował amniopunkcję albo jakieś dodatkowe badanie krwi które wysyła się do USA. Ogólnie powiedział ze to moja decyzja na co się zdecyduje i nie chce mi nic narzucać, amniopunkcja jest za darmo ale jest ryzyko poronienia po tym, a badanie krwi 2,5 tysiąca.. wynik po dwóch tygodniach 99,9% wiarygodności.. ja nie potrafię pozbierać myśli w ogole, ale mój powiedział, że on chce wiedzieć i robimy badanie krwi.

Ja słyszałam przypadki, ze rodziło sie zdrowe dziecko przy prawdopodobieństwie 1:2. Nie jestem lekarzem, ale 1:265 to tez nie jest jakas mega liczba, myslalam, ze napiszesz, ze masz 1:10 czy 1:20.
Wiem, ze bedziesz sie martwić i pisanie "nie martw sie na zapas" jest bez sensu, ale faktycznie moze zrob pappe jeszcze raz w innym laboratorium. Kurczę, mi nikt nigdy nie kazał robic czegos takiego i nawet nie wiedziałam jakie mam ryzyko, dzieci zdrowe, a ja sie nie martwiłam na zapas

Nie.. nie mam na to siły, nie będę się bawić już w te pappa
A zdecydowałaś się na nifty czy panoramę? I tak jak pisałam na kwietniówkach mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze [emoji8] to nie jest jeszcze aż tak wielkie prawdopodobieństwo, no i tak jak mówią pappa to tylko statystyki...

Niby norma jest od 1:300 wiem, że to jeszcze nie tragedia.. ale jakoś tak tylko czarne myśli mam w głowie [emoji20]

Stres może tylko więcej szkód narobić teraz. Jeśli podjęliście decyzje o badaniu krwi to staraj się przynajmiej troszkę wyluzować . Nic teraz nie zrobisz . Będzie wynik będziesz wiedzieć . Teraz to statystyka .

Ja słyszałam przypadki, ze rodziło sie zdrowe dziecko przy prawdopodobieństwie 1:2. Nie jestem lekarzem, ale 1:265 to tez nie jest jakas mega liczba, myslalam, ze napiszesz, ze masz 1:10 czy 1:20.
Wiem, ze bedziesz sie martwić i pisanie "nie martw sie na zapas" jest bez sensu, ale faktycznie moze zrob pappe jeszcze raz w innym laboratorium. Kurczę, mi nikt nigdy nie kazał robic czegos takiego i nawet nie wiedziałam jakie mam ryzyko, dzieci zdrowe, a ja sie nie martwiłam na zapas

Szczerze mówiąc jeśli wszystko będzie w porządku to będę przeklinać te pappa najbardziej na swiecie!

A zdecydowałaś się na nifty czy panoramę? I tak jak pisałam na kwietniówkach mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze [emoji8] to nie jest jeszcze aż tak wielkie prawdopodobieństwo, no i tak jak mówią pappa to tylko statystyki...

Lekarz nie podał mi nazwy tego badania, albo ja z tego wszystkiego nie zakodowałam.. nie wiem. Mówił tylko, że z tego badania będzie wiadome wszystko nawet płeć na 100%

reklama
A nie byłaś przeziębiona albo cos? Dwie osoby mi mówiły, ze jesli chodzi o badania genetyczne itd to trzeba byc zupełnie zdrowa, bo moga kwiatki wyjsć

Ja jestem przeziębiona cały czas w tej ciąży.. dzień wcześniej faktycznie fatalnie się czułam, nawet Wam tutaj pisałam ze wymiotuje i w ogole.. ale mówiłam o tym wtedy lekarzowi na następny dzień no i jakiś nie wzial tego pod uwagę. Poza tym to chyba był po prostu urok ciąży bo od tygodnia ciagle wymiotuje..

Do góry