reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dziewczyny a jak myślicie? Kiedy najlepiej powiedzieć pracodawcy o ciąży?
Myślę, że im szybciej, tym lepiej. Ja powiedziałam od razu, jak wyszłam od lekarza, ponieważ ze względu na charakter pracy i na to, że straciłam 2 poprzednie ciąże, zdecydowałam się pójść na zwolnienie. Strach duży, bo umowę miałam do końca kwietnia tylko, ostatecznie przedłużyli mi na czas nieokreślony już, a dzisiaj się dowiedziałam, że w pierwszej wersji już była wystawiona dla mnie do podpisu tylko do dnia porodu. Cieszę się, że dowiedziałam się o tym po fakcie, bo bardzo bym się stresowała.

reklama
Siedzę już w domu zmęczona na maksa jutro 4. 30 pobudka ale do 13. Na 16 dzień mamy i taty u syna. Więc może być mnie mało.

Co do toksoplazmozy nie wiem jak i terpretowac wynik ale ja w pierwszej ciąży miałam wynik dodatni tak spanikowalam że dzwoniłam do gina. Powiedział że spokojnie oznacza że kiedyś ja już przeszłam i nie ma powodu do obaw.
Jeżeli jest dodatni ale do jakiejś tam wartości, to właśnie oznacza chorobę przebytą w przeszłości. Aktywny wirus daje wysoki wynik.

Dziewczyny, po wizycie jestem mega spokojna już. Cukier o który się martwiłam jest jednak w granicach normy i mogę sobie pozwolić na jakieś słodkości [emoji4][emoji4][emoji4] mały ma już 750g, moja waga nadal jak zaczarowana stoi w miejscu, więc nadal jestem na 0 [emoji16] no i podczas badania lekarz stwierdził, że totalnie nie widzi rysów twarzy podobnych do moich, więc mały na pewno będzie wdany w tatusia [emoji16]
Super :-) jeju jak pomyślę o takich 750g szczęścia to aż ciepło na sercu :-)

Kochane ja nie mogłam się dospac po nocce, na szczęście mój miał dziś wolne więc leżała ile wlezie. Niedługo znowu na nockę.
U nas co rusz leje, szaro, buro i ponuro nic mi się nie chce.

Kochane ja nie mogłam się dospac po nocce, na szczęście mój miał dziś wolne więc leżała ile wlezie. Niedługo znowu na nockę.
U mnie przeszlo oberwanie chmury przed chwila.. poszlam po zarcie dla kotow i nie padalo.. a wyszlam i poszlo z grubej rury.. nawet majtki mokre a po syna musialam pojechac bo rowerem polecial do kolegi i nie mial jak wrocic.. zziebnieta jestem jak cholerka [emoji23]

U mnie w Gdańsku pogoda dziś typowo wakacyjna, upał jeszcze o 18 był [emoji16]

U mnie w Gdańsku pogoda dziś typowo wakacyjna, upał jeszcze o 18 był [emoji16]
Zazdraszczam [emoji3]
U nas pogoda na typowego "muła, doła, wała" [emoji23]

Ja jeszcze 2 nocki i 4 dni wolne juuuupi [emoji4][emoji16][emoji7]
Mam tyle planów co nadrobię że szok, ciekawe co z tego wyjdzie [emoji33]

Zazdraszczam [emoji3]
U nas pogoda na typowego "muła, doła, wała" [emoji23]

Ja jeszcze 2 nocki i 4 dni wolne juuuupi [emoji4][emoji16][emoji7]
Mam tyle planów co nadrobię że szok, ciekawe co z tego wyjdzie [emoji33]
Oby nie tak jak u mnie [emoji23] tez mialam duzo planow a nie zrobilam nic [emoji23][emoji23]

reklama
Dziewczyny, po wizycie jestem mega spokojna już. Cukier o który się martwiłam jest jednak w granicach normy i mogę sobie pozwolić na jakieś słodkości [emoji4][emoji4][emoji4] mały ma już 750g, moja waga nadal jak zaczarowana stoi w miejscu, więc nadal jestem na 0 [emoji16] no i podczas badania lekarz stwierdził, że totalnie nie widzi rysów twarzy podobnych do moich, więc mały na pewno będzie wdany w tatusia [emoji16]
To świetnie :)

Do góry