reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozstępom....stop

Margolis

Wrześniowe mamy'06
Robicie już coś z tym problemem? Ja zakupiłam komplet kremów Musteli i dzielnie smaruję. Są naprawde super! Mam do biustu, na rozstępy i mleczko do ciała. Strasznie wysycha mi teraz skóra - ciąża czy suche powietrze?- a one naprawde się sprawdzają.

reklama
ja nie chcę straszć ale się smarowałam i do 8mego miesiąca zero rozstepów.. potem tak popękałam że chyba już nigdy kostiumu jednoczęściowego nie założę..

Mnie się wydaje,że spora część rozstępów ma swoje podłoże w skórze w samej soobie.Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 18kg.,miałam wielki brzuch jak balon.Od 3 mca smarowałam się fisanem,a potem od 7 oliwką z Nivei z olejkiem z avocado i nigdzie nie mam najmniejszego rozstępu.Natomiast przyjaciółka z bliźniakami przytyła 9 kg. i pod koniec 8 mca postrzelała,a smarowała się dzielnie.
Więć to chyba nie ma znaczenia czym się smarujemy,tylko żeby skóra była elastyczna i miękka.A któ ma skłonności to niestety postrzela.

Mam nadzieję, że nie mam skłonności. Moja mama nie ma rozstępów więc dla mnie chyba też jest szansa.

Dziewczyny prawda jest taka, ze z wiekiem skora jest mniej elastyczna i naprezona a wiec miej podatna na rozstepy... Nie am rozstepow z ciaz a brzuchu, nogach. Mam natomiast te, ktore zdobylam majac 16 lat, kiedy z powodow hormonalnych nagle b.duzo utylam. Na prazie sie nie smaruje. W ostatniej cazy uzywalam olejku Nivea pod prysznic i kosmetykow z tej serii. W pierwszej roznie, ale Musteletez sobie chwalilam. Jak lubicie Avon o tez tam jest mleczko godne polecenia.

A ja mam pytanie gdzie te kosmetyki kupić bo w markecie nie znalazłam nic ani na stoisku z kosmetykami ani na stoisku z dzięcięcymi kosmetykami>????

I drugie pytanie jak ściągnąć aby pod postem pojawiał się ticker

Dzięki i pozdrawiam

Mycha :)
odnośnie technicznych rzeczy Ci nie odpowiem,bo sama kiepsko się na tym znam ;D
Fissan to dobry i sprawdzony krem w cenie ok.20 zł i można go dostac w aptekach lub duzych hipermarketach.Mustella tylko w specjalizujących się w kosmetyki aptekach i jest droższa.A olejek Nivea z oliwką z avocado można dostać tez w supermarketach,jest niedrogi i u mnie poskutkował :)
pozdawiam

Mycha! Odnośnie suwaczka to są szczegółowe instrukcje na forum. Sprawdź ogołny dział ciąża i poród i dział podrzędny staramy się. Powodzenia

reklama
Dziewczyny czy orientujecie się czy kosmetyki do ciała na rozstępy itd muszą być specjalne dla kobiet w ciąży? czy np kremy na celulit i rozstępy których dotychczas używałam na co dzień mogę używać dalej, czy są one w jakiś sposób szkodliwe? Wiadomo że smarujemy całe ciało również brzuch więc stąd te pytanie.

Do góry