reklama
Adell1994
Fanka BB :)
Ja od 3 miesiąca używam bio oil. Mam nadzieję że uda się dotrwać do końca bez rozstępówDrogie przyszłe mamuśki !!!
Mam pytanko, brzuszki rosną nam coraz bardziej :-) Czy już używacie jakiegoś kremu na rozstępy? Jak tak to jaki polecacie? Pozdrawiam
To ja dorzucę swoje 3 grosze na temat bio oil. U mnie w aptece odradzali to dla kobiet w ciąży i mam karmiących bo podobno dość często uczula. Najlepiej w tym okresie stosować coś jednak dedykowanego dla ciężarnych. No i podpisuje się pod postem Oli że w dużej mierze to genetyka decyduje o rozstepach choć używanie kremów na pewno nie zaszkodzi i być może choć trochę zmniejszy ilość rozstępów.
Anka_x
Zachęcona pozytywnymi opiniami i recenzjami na blogach kupiłam sobie przez internet krem przeciw rozstępom polskiej marki MomMe z jakimś super naturalnym i bezpiecznym składem. Zobaczymy z czasem jakie będą efekty. Być może zaopatrzę się również w serię dla niemowlaków.
Tak super składZachęcona pozytywnymi opiniami i recenzjami na blogach kupiłam sobie przez internet krem przeciw rozstępom polskiej marki MomMe z jakimś super naturalnym i bezpiecznym składem. Zobaczymy z czasem jakie będą efekty. Być może zaopatrzę się również w serię dla niemowlaków.
Blog srokao polecam .Mama chemiczka opisuje składy kosmetyków dla dzieci i dorosłych
No to różnie bywa. Pewnie są tam jeszcze jakieś czynniki które o tym decydują może tez od skóry zależyNiby genetycznie uwarunkowane, ale mi się zrobiły na końcówce ciąży w pachwinie i na brzuchu po obydwu stronach.
A u mnie nikt nie miał.
Polecam bio oil też słyszałam że jest rewelacyjny.
Bio Oil pewnie też na jednego dziala na drugiego nie, kolezanka używała po ciąży ale nie zeszły jej bo tez pod koniec sie zrobilo kilka:-).
U Ciebie jak? jaśniejsze sie zrobiły
Myszawa
Ja używam naprzemiennie kilku preparatow, najbardziej mi chyba przypadł do gustu z Tołpy. BioOil właśnie się skonczyl ale nie przepadalam-dlugo tłusta bylam. A najgorsze dla mnie masło z Palmersa-koszmar, całkiem przyjemny jest preparat z Bielendy , taki wsciekle różowy "Będę mamą". Teraz w Rossmanie w promce preparaty z AA i kupie. Slyszalam, że najlepsza to Mustela ale droga.
Dodam, że wszystkie preparaty dop. Od 4.mca, na większości jest napisane zresztą, bo nie ma badań o wchłanianiu składników do płodu w I trym.
Dodam, że wszystkie preparaty dop. Od 4.mca, na większości jest napisane zresztą, bo nie ma badań o wchłanianiu składników do płodu w I trym.
reklama
Bulbasek
Ja używałam naturalnego masła shea
jestem bardzo szczupła i nie mam żadnego rozstepu a skóra jest jedrna. Nie bez znaczenia, jak dziewczyny piszą, jest genetyka. Moja mama po 3 porodach żadnych rozstępów. Pij dużo wody i jedź zdrowo.