reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Dziewczyny od czego zaczynacie naukę picia przy wprowadzaniu nowych pokarmów? Picie z butelki,kubków niekapków,treningowych czy jeszcze czegoś innego? Chodzi mi szczególnie o mamy,które karmią piersią,a ich maluchy nie toleruję butelek.Jeśli jest to np kubek niekapek to czy można w tym podać mleko?A jak z nocą,jak dziecko się obudzi?Teraz jeszcze cyc ale później? Pewnie ten temat był już wałkowany ale jakoś nie doczytałam o tym.

Ja picie wprowadzę w kubeczku niekapku. Zakupię kubek z miękkim ustnikiem Avent, później zmienię tylko sam ustnik na twardy. Oczywiście że w kubeczku niekapku możesz podawać mleko, ale jeśli karmisz piersią to po co mleko dodatkowo?
Ja do picia będę podawała początkowo wodę i to dopiero wtedy, gdy stałe jedzenie się rozkręci trochę.

reklama
kakakarolina, u nas po calej misce kleiku nic się z kupą nie dzieje. Chociaż nie daję samego kleiku, tylko z jabłuszkiem. To może się wyrównuje :-D. Jedynie po marchewce kupka jest twardsza. Raz miał tak sporo twardszą, ale jak się zaparł tak wypchnął chyba razem z zawartością gardła :-D.

A ja się tak na ten gluten nastawiłam, że za tydzień ruszamy, poleciałam do sklepu, czytam na opakowaniu: że według najnowszych wytycznych schematu żywieniowego dzieci karmione mlekiem modyfikowanym powinny mieć gluten wprowadzany powoli dopiero w siódmym miesiącu...:baffled: No i teraz nie wiem - podawać wcześniej czy nie podawać...:confused: Chyba jednak odczekam 3 tygodnie jeszcze.

dzag tak patrze jakie 3 tyg., a potem spojrzałam na twój suwaczek, jeju jaki Tymek jest duży, kiedy to zleciało!?

u nas Młoda zjadła pół michy kleiku, a dokładnie tak szacuje 20-30ml, bo jeszcze śliniak swoje zjadł :-) super jej dzisiaj szło, łycha za łychą, a jak miała dość, to wypchała jęzorem :tak: oczywiście na dobitkę dwa cyce, teraz myślę cały tydzień jej będziemy podawać kleik, a od następnego tyg. jakieś warzywka :tak:

Ja się jakoś nie mogę za to łyżeczkowe jedzenie od nowa. Miałam dziś z kleikiem spróbować, ale zapomniałam :/ Może jutro ;) Albo jeszcze na kolację dziś może spróbuję.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry