zylcia588
Fanka BB :)
Dziewczyny od czego zaczynacie naukę picia przy wprowadzaniu nowych pokarmów? Picie z butelki,kubków niekapków,treningowych czy jeszcze czegoś innego? Chodzi mi szczególnie o mamy,które karmią piersią,a ich maluchy nie toleruję butelek.Jeśli jest to np kubek niekapek to czy można w tym podać mleko?A jak z nocą,jak dziecko się obudzi?Teraz jeszcze cyc ale później? Pewnie ten temat był już wałkowany ale jakoś nie doczytałam o tym.
Ja picie wprowadzę w kubeczku niekapku. Zakupię kubek z miękkim ustnikiem Avent, później zmienię tylko sam ustnik na twardy. Oczywiście że w kubeczku niekapku możesz podawać mleko, ale jeśli karmisz piersią to po co mleko dodatkowo?
Ja do picia będę podawała początkowo wodę i to dopiero wtedy, gdy stałe jedzenie się rozkręci trochę.
. Jedynie po marchewce kupka jest twardsza. Raz miał tak sporo twardszą, ale jak się zaparł tak wypchnął chyba razem z zawartością gardła
No i teraz nie wiem - podawać wcześniej czy nie podawać...
Chyba jednak odczekam 3 tygodnie jeszcze.
oczywiście na dobitkę dwa cyce, teraz myślę cały tydzień jej będziemy podawać kleik, a od następnego tyg. jakieś warzywka