reklama
Radzą, żeby poczekać kilka dni, ale ja się do tego nie stosowałam..mały wczoraj dostał 2 raz marchewkę, 40 ml, jadł ąż się uszy trzęsły. Ile dni dawać 1 rzecz, bo czeka na niego jabłuszko?
Czekałam dzień, czasem dwa..
U nas była wczoraj marchewka z ziemniaczkiem, ale nie smakowało..:-( Mimo dodatku masełka, było dosyć suche, więc dolałam Niuniowego mleczka.. ,Tak czy inaczej nie podeszło.. :-(
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
u NAS BYLA WCZORAJ MARCHEWKA Z RYZEM ZE SLOICZKA ALE TEZ NIE PODESZLA dZIS TO SAMO PODEJSCIE ZOBACZYMY :-)
magda moj prawie to samoA moja mala pchla jakas wybredna jest, sokow wogole nie pije, jedyne co to herbatki i woda wchodza w gre...zupek zabardzo tez nie chce, za to wszystko co bardziej slodkie z marchewka i bananem jest cacywczoraj dalam mu kaszke manna z owocami to tez zajadal sie az mu sie uszy trzesly, ale musze go troche pomeczyc warzywkami moze da sie przekonac;-)
:-)

dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
No to moja chyba tez zaczela wybrzydzac :-(
Juz dzis bylo drugie podejscie do marchewki z ryzem i zas tylko dzubla i byl placz Nie wiem czy jej nie smakuje czy nie chce jesc z lyzeczki
Jutro dam jej cos slodkiego ze sloiczka lub sama zetre jabluszko i obadamy 
Juz dzis bylo drugie podejscie do marchewki z ryzem i zas tylko dzubla i byl placz Nie wiem czy jej nie smakuje czy nie chce jesc z lyzeczki

Witam,
Czytałam, że zgodnie z nowym schematem żywienia(dostałam w reklamówkach bobovity do domku) należy dzieciom karmionym piersią podawać na początek zupkę, przecier jarzynowy(100ml), gdy dziecko zacznie już zjadać 100 ml to dodajemy 2-3g glutenu.I te ilości glutenu podajemy dokładnie przez 2 msc, to tak zwana ekspozycja na glutenNa początek podajemy warzywa, żeby dziecko polubiło ich smak, ponieważ gdy zaczniemy podawać owoce, dziecko najczęściej nie chce jeść warzyw bo poznało już słodki smak..Czy stosujecie się do zaleceń i podajecie zupki warzywne i gluten?Moja Zosia na razie zjada ok.5 łyżeczek dyni z ziemniaczkami Hippa, więc zanim dojdziemy do 100ml jeszcze troszkę poczekamy
Dodatkowo popija moje mleczko.Po brokułach Gerbera dostała szorstkiej skórki w okolicach zgięcia łokci, więc na razie nie podam.Czy wiecie kiedy można znowu spróbować podać uczulający składnik?Czy po 2 mscach?Poza tym u dzieci karmionych piersią owoce i kaszki wprowadza się dopiero po 7ms życia o ile nic nie pomyliłam
Czytałam, że zgodnie z nowym schematem żywienia(dostałam w reklamówkach bobovity do domku) należy dzieciom karmionym piersią podawać na początek zupkę, przecier jarzynowy(100ml), gdy dziecko zacznie już zjadać 100 ml to dodajemy 2-3g glutenu.I te ilości glutenu podajemy dokładnie przez 2 msc, to tak zwana ekspozycja na glutenNa początek podajemy warzywa, żeby dziecko polubiło ich smak, ponieważ gdy zaczniemy podawać owoce, dziecko najczęściej nie chce jeść warzyw bo poznało już słodki smak..Czy stosujecie się do zaleceń i podajecie zupki warzywne i gluten?Moja Zosia na razie zjada ok.5 łyżeczek dyni z ziemniaczkami Hippa, więc zanim dojdziemy do 100ml jeszcze troszkę poczekamy
reklama
magdziunia
Październikowa Mama'08
Czarna u nas podobnie - w domku już 3 herbatki a młody nie bardzo chce pić - sama chyba wypiję je 

Podziel się: