reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

mały wczoraj dostał 2 raz marchewkę, 40 ml, jadł ąż się uszy trzęsły. Ile dni dawać 1 rzecz, bo czeka na niego jabłuszko?

reklama
mały wczoraj dostał 2 raz marchewkę, 40 ml, jadł ąż się uszy trzęsły. Ile dni dawać 1 rzecz, bo czeka na niego jabłuszko?
Radzą, żeby poczekać kilka dni, ale ja się do tego nie stosowałam..
Czekałam dzień, czasem dwa..

U nas była wczoraj marchewka z ziemniaczkiem, ale nie smakowało..:-( Mimo dodatku masełka, było dosyć suche, więc dolałam Niuniowego mleczka.. ,Tak czy inaczej nie podeszło.. :-(

A moja mala pchla jakas wybredna jest, sokow wogole nie pije, jedyne co to herbatki i woda wchodza w gre...zupek zabardzo tez nie chce, za to wszystko co bardziej slodkie z marchewka i bananem jest cacy:tak:wczoraj dalam mu kaszke manna z owocami to tez zajadal sie az mu sie uszy trzesly, ale musze go troche pomeczyc warzywkami moze da sie przekonac;-):tak::-)
magda moj prawie to samo:baffled: juz mam 4 rozne herbatki i jak troche wypije to sukces. Soki tez beeeee. Owoce strasznie sie krzywi, zupki uwielbia:-p a dziś były ziemniaki ze szpinakiem i tylko pół słoiczka zjadł bo mu nie podchodziło:sorry2:

No to moja chyba tez zaczela wybrzydzac :-(
Juz dzis bylo drugie podejscie do marchewki z ryzem i zas tylko dzubla i byl placz Nie wiem czy jej nie smakuje czy nie chce jesc z lyzeczki :baffled:Jutro dam jej cos slodkiego ze sloiczka lub sama zetre jabluszko i obadamy :-p

Witam,
Czytałam, że zgodnie z nowym schematem żywienia(dostałam w reklamówkach bobovity do domku) należy dzieciom karmionym piersią podawać na początek zupkę, przecier jarzynowy(100ml), gdy dziecko zacznie już zjadać 100 ml to dodajemy 2-3g glutenu.I te ilości glutenu podajemy dokładnie przez 2 msc, to tak zwana ekspozycja na glutenNa początek podajemy warzywa, żeby dziecko polubiło ich smak, ponieważ gdy zaczniemy podawać owoce, dziecko najczęściej nie chce jeść warzyw bo poznało już słodki smak..Czy stosujecie się do zaleceń i podajecie zupki warzywne i gluten?Moja Zosia na razie zjada ok.5 łyżeczek dyni z ziemniaczkami Hippa, więc zanim dojdziemy do 100ml jeszcze troszkę poczekamy:)Dodatkowo popija moje mleczko.Po brokułach Gerbera dostała szorstkiej skórki w okolicach zgięcia łokci, więc na razie nie podam.Czy wiecie kiedy można znowu spróbować podać uczulający składnik?Czy po 2 mscach?Poza tym u dzieci karmionych piersią owoce i kaszki wprowadza się dopiero po 7ms życia o ile nic nie pomyliłam;)

no a my po tym strasznym choróbsku musimy od nowa próbowac smaczków słoiczków. Jak narazie to tylko jabłuszko najlepsze!

a co do herbatek to nakupowałam ich tyle a niunio nie chce ich pić...wypija 20 ml i :-( wypluwa

Mary31 ja własnie słyszałam ze uczulający składnik mozna dac dziecku po ok 2 mies. Tak jak napisałaś

reklama
Do góry