reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

My już 3 dni jedziemy na marchewce i dziś poszło pół słoiczka. No marchewkę to on uwielbia, aż się trzęsie. I chce żeby leciało mu z łyżeczki bo denerwuje się jak nakładam i łyżeczka jest daleko:-D

Też myślę o kleiku, kupiłam taki z banankiem który robi się na wodzie. Jutro wieczorem spróbujemy:-)

reklama
Ja wczoraj małemu założyłam zwykły śliniak i było oki a dziś włożyłam taki ceratkowy z rękawkami i mały zamiast jeść to ściskał i tarmosił na sobie to wdzianko a później chciał włożyć do buzi.
Musiałam zdjąć i karmić w tym zwykły - przynajmniej najadł się i nie wariował.

Widze ze tez masz wesoło
Moj szkrab zlosci sie ze zupka za wolno trafia do buzi to probowal jeszcze raczki zjadac a i kichanie sie trafilo wiec mamy juz prawie wszystko marchewkowe.
teraz zamiast sliniaczka pielucha tetrowa przynajmniej raczki maja zajecie bo zamiast lapac lyzke to ciaga pieluszke:-)

Filiperk dostal uczulenia po dyni i od brzoskwin

Ostatnia edycja:
Zrobilam dzis pierwszy raz kleik kukurydziany gesty i nie chciala a jak dodalam do butli tego kleiku to wypila :-)
Kleik niunia jadla pierwszy raz :-)

Niunia zjadla pol sloiczka zupki jarzynowej i jej smakowalo :-) i popila to 120 ml mleczkiem :-)

O 18 bedzie kaszka z lyzeczki

Daje ktos kaszke gesta z lyzeczki ????
moj nie chciał kachy z łyzeczki

Ja dzis wprowadziłam u małego zmiany zywieniowe bo jak wiecie moj mały wiecznie mi cyrkował przy butli. Tak wiec w nocy i rano ma butle (samo mleko) 12 obiadek (zjada juz prawie cały słoiczek) po 15 deserek owocowy. Po 18 mleko 21-22 mleko (same) i zaraz dostanie mleko +kaszke. W miedzy czasie popijał soczek jabłkowy.(którego wczesniej nie ruszał) a i tak ma zatwardzenie:crazy::crazy::crazy: czy je obiadki czy nie czy ma samo mleko czy z kaszka i tak ma zatwardzenie:baffled::baffled:
Zobaczymy czy plan zywieniowy wypali;-)

Czarna no ciekawe.
A z tym zatwardzeniem to niedobrze ... ech.

Dorotko to ciesze się, że mała zjadła kaszkę z butli.
Ja kupiłam ostatnio takie Hippa w słoiczkach z bananami i gruszkami. Ale jeszcze nie dawałam ... poczekam tak z tydzień i może wprowadzę.
Za to jutro dopytam pediatry co i jak z rozszerzaniem diety.

Ja dzis wprowadziłam u małego zmiany zywieniowe bo jak wiecie moj mały wiecznie mi cyrkował przy butli. Tak wiec w nocy i rano ma butle (samo mleko) 12 obiadek (zjada juz prawie cały słoiczek) po 15 deserek owocowy. Po 18 mleko 21-22 mleko (same) i zaraz dostanie mleko +kaszke. W miedzy czasie popijał soczek jabłkowy.(którego wczesniej nie ruszał) a i tak ma zatwardzenie:crazy::crazy::crazy: czy je obiadki czy nie czy ma samo mleko czy z kaszka i tak ma zatwardzenie:baffled::baffled:

POWODZENIA:tak:
ANNA dziekujemy ;-)

My dzis bedziemy testowaly soczek bananowy No i wieczorem kacha a tak to mleko :tak:

Może przecier ze śliwek z jabłuszkiem, by pomógł.. ;-)
U nas się sprawdza..:tak:

reklama
Oli plula mi dzis soczkiem bananowym :-(
Szkoda bo kache bananowa lubi Jak narazie bananowy sok jej nie paasuje Pozniej postaram sie jej jeszcze go dac zobaczymy Jak nie to mama wypije :-)

Do góry