reklama

Rozszerzanie diety dziecka

U nas udało się już zamienić jeden posiłek mleczny na zupkę. Nie wyobrażam sobie jeszcze deserku jako posiłek. Tak jak pisałam może później jak deserki będą pożywniejsze. No i zalezy co podajesz na deser. U nas na razie same owocki, ale można np zrobić przekładańca z kleiku i owoców no i wtedy taki posiłek jest napewno pożywniejszy.
Co do ilości to gdybym Julce miała dać tyle ile chce to chyba wiaderko by zjadła. :D Przejdę teraz na 1,5 słoika zobaczymy czy starczy, do popicia daję herbatkę i wodę.

Czasem na drugie śniadanie daję kaszkę. Za nami już malinowa, brzoskwiniowa i jabłkowa, zastanawiam się nad bananową. Mam taką "pyszna kolacja" i zastanawiam się czy nie dodać do mleka nocnego ale w sumie noc przesypia ładnie to nie wiem.

reklama
Limonka idziecie jak burza :D

U nas na razie marchewka, która jest pyszna i brokuł, który jest okropny ;P Dziś dam chyba ziemniaka, a z brokułem spróbuję później.

wow dziewczyny nieźle idziecie z tymi nowościami. U nas dalej tylko mleko ;-). Dziecko przybiera na wadze, a mnie leń męczy, żeby zacząć kombinować z tymi słoiczkami. Choć zbliża się ten czas nieubłagalnie....:szok:

Kto idzie ten idzie :confused:
Mój syn jest jednak bystrzejszy niż się zdawało sfochał się na warzywa w pocie czoła gotowane przez matkę.
Dziś się poddałam, Olałam schemat i dałam jabłko i trafiony:D

Tusia ja też pierwsze dałam jabłko. Tyle, że moja Jula i warzywa wcina. Na wszystko gęba otwarta :)

Co do bąków to różnie jest. Czasem było może więcej ale ogólnie w normie, nie widać było, żeby ją coś męczyło itd. Dzisiaj chyba przesadziłam z kaszką. Bo właśnie była mała kupa i cały dzień pierdziochy. Chyba za dużo zjadła bo prawie 150ml kaszki na gęsto. No ale cały czas chciała. Nie płakała ani nić ale myślę, że jednak za dużo było. Kaszkę daję raz na jakiś czas.

Co do pozostałych produktów to ostatnio trochę przyspieszyłyśmy. Julka ładnie jje nie widać, żeby coś jej szkodziło więc teraz nowe składniki 2-3 dni testujemy. Zazwyczaj dwa.

Sory dziewczyny ale dzisiaj nie miałam kiedy tych zdjec zrobic.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry