reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

U nas dziś marchewka , ziemniak , kalarepa 190 ml zjedzone ze smakiem , tak mu smakowało że sam dziobek otwierał czekając na kolejną porcje i nawet się nie ubrudził dziś :)A na deser tarte jabłuszko będzie :)

Apistella
mój już raczej nie brudzi otoczenia a jemy już 1,5 miesiąca , ale czasem mi kichnie podczas jedzenia i wtedy wszystko jest opryskane obiadkiem włącznie ze mną ;)A plamy z marchewki niestety ciężko się spierają :/

Wredniak
ja też na początku wprowadzałam między posiłkami a teraz jak Kacperek zjada cały duży słoiczek obiadku to zastępuje nim mleczny posiłek :)

reklama
U nas dzisiaj było ragout z indykiem - jakie kawały duże, normalnie cały ryż i takie same kawałki marchewki :szok: Początkowo było wielkie zdziwienie i memlanie każdej łyżeczki, ale w końcu po 15 minutach miseczka pusta :) i chyba smakowało :)

Dziewczyny a dawałyście swoim maluchom jogurciki? np. Bobovity łagodny banan? Jogurcik Malucha łagodny banan | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Właśnie Ola przypomniałaś mi o żółtku, bo mamy słoiczek, ale jak często trzeba dawać dziecku coś z żółtkiem?

http://www.bobovita.pl/cms/images/c...mat_zywienia_niemowlat_karmionych_piersia.pdf tu jest o żółtku ewentualnie jesli karmisz mm to poszukaj na stronie bobovity schematu dla dzieci karmionych mm
HiPP: Schemat żywienia a tu schemat hippa

Wredniak widziałam te jogurty i moj eM chciał kupic ale ta forma opakowania mi nie odpowiada,jakos tak mam;) a z tym zołtkiem to własnie nic tez nie wiem,musze poczytac

reklama
Do góry