reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

U nas to maks 150ml, gdzie przez ostanie dni to 110 to norma, sloiczki to albo obiadek albo deserek i to w ilosci 1/3 a synio wygląda jak mała kluseczka i pewnie dobija juz do 8 kg:-). Patrzy biedak jak mama pochłania i pewnie tym żyje:-D

reklama
Ania wypija 120 ml i ,a często śpi do rana, więc może to też do końca nie zależy od ilości wypitego mleka

A zastanawiałyście się może kiedyś ile nasze maluchy wyciągają ml z cycków?? Ja próbowałam liczyć przełknięcia hihi, nawet po około 2tyg wydawało mi się, że było ich więcej niż wcześniej ;)

Scarletus ja tez podziwiam jak dziewczyny pisza ze brzdace wcinaja nawet po 200ml bo u nas maks 120ml i np wczoraj pobudka po 23:(

te nasze dzieci dogadują się ze sobą chyba telepatycznie hahahaha mój Bartek tez wczoraj już o 23.00 wrzeszczał. Mnie kopara opadła, bo jak zje tak wczesnie to potem już o 4.30 jest pobudka, a jak wytrzyma do 0.00-1.00 tak śpi do 6.00

malinuś, spring, krowkabordo to mnie pocieszyłyście:tak:

a ja mam pytanie, jak zaczełyście wprowadzać pierwsze posiłki, ile tego dzieciaczki zjadały na poczatek? bo u nas w sumie 4 dzień dopiero kiedy podaje zupkę, ale ja tu calą miseczkę mam przygotowaną, a udaje mi sie podać ok. 20g zupki - specjalnie ważę przed i po posiłki:-D ja nie pamietam ile Hania jadła:( skleroza mnie dopadła:( to nie chodzi w sumie że się martwie że malo, bo wiem że to przecież teraz musi sie Zosia nauczyć jeść z łyżeczki, poznaje nowe smaki itd. ale jestem po prostu ciekawa jak było u Was???

reklama
Scarletka, Pinka to chyba od razu załapali do czego służy łyżka, co?:-) bo moja Zosia to taka zdezorientowana jest :-D

Do góry