reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

reklama
Patik- Nadia na początku to przez pierwsze parę dni jedynie wypluwałam i to max 1/4 słoika. A teraz po ponad miesiącu jak jej podejdze to zje 1/3-1/2 dużego słoika (ok 3/4 małego) ale musi być bardzo w jej guscie a jak nie podejdzie to 1/2 małego w nia nie wcisnę bo pluje
A sama otwiera buzie na posiłek dopiero tak od 1,5 tyg

Dostałam kaszkę z glutenem bezmleczną z BoboVity :tak: za to ma śliwki, ale tylko 2,2% i cukier :baffled:

Odstawiłam młodemu mięsne słoiczki i zaleczamy suchą skórę. Jeśli to od tego, to powinno szybko zejść.
Następny test dynia+ziemniak za jakiś czas.

Vetka, mam pytanie, mogę razem z glutenem testować ziemniaczka czy muszę odczekać? Bo od glutenu zmieni się kupka, a nie skóra?
I czy śliwka jest alergizująca? A jeśli jest, to łyżeczka tej kaszki ze śliwką 2.2% chyba nie wywoła żadnego widocznego efektu na skórze w takiej ilości? :baffled:

Edit: Oj doczytałam, że od glutenu też na skórze może być ... To sobie odpuszczę słoiczki i przetestuję sam gluten. No a śliwka nie powinna być alergizująca...

No i młody tak pięknie wcina, że aż mi żal, że takie problemy mamy :zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny a jak najlepiej podac kaszke (mam bobovity bananowa ryzowa bezglutenu) ? na mm czy na swoim? bo chce podac w butli ze smokiem kaszkowym i nie wiem z czym lepsza gestosc bedzie? no i jak ja przygotowac?

koncia- ty przy Maksiowych problemach nie wprowadzaj więcej jak jeden nowy produkt jednej firmy na 7-10 dni, bo znów nic nie będziesz wiedzieć

Oluś kaszka na twoim mleku nie zgęstnieje tak żeby ją podać przez smoczek od kaszki, to duży otwór i za bardzo z niego leci. Mój dostał szału jak mu tak podałam. Kacha go zalała, zaczął sie krztusić. Natomiast jak mu zrobiłam zwykłą kaszkę mleczno-ryżową na 150ml wody + 4 łyżki kaszki( na opakowaniu podane 5 łyżek, ale wyszła za gęsta) to płynęła mu super.

Jestem w szoku, moje dziecko w ramach prezentu urodzinowego z okazji ukończenia dzisiaj 5 miesięcy zjadło cały, duży (190g) słoik obiadku ( zupka włoska z cielęciną Hippa), a za 3 godz wrzeszczał o mleko. Czyli apetyt mu wrócił i to ze zdwojoną siłą

Vecia, też tak myślę :-p wiem, że już głupie pytania zadaję :zawstydzona/y:

A Maksiu po 1 dniu nie jedzenia mięska ma dużo gładszą skórę. Alergia widocznie nasilała się niedługo po zjedzeniu obiadku i mały drapał się wtedy najbardziej. Także mam już pewność, że to po tym słoiczku.

Scarletka suuuperowo,że apetyt Bartusiowi znów dopisuje!!!:-D

A Ania dziś zjadła cały słoiczek zupki jarzynowej z kurczakiem :-)

reklama
no i kaszka poszła;) całe 120ml,moze az tyle dlatego ze dzis bylismy 6h na swiezym powietrzu,ciekawe ile po tym pospi;)
Scarletka no to ładny prezent Bartus zrobił;)

Do góry