reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzanie diety Maluszków

dla mnie rozszerzenie diety to jakies bardzo skomplikowane.....sama niewiem co dawac czego nie.....sa rozne opinie rozne schematy ehhhhhh.....
ostatnio zaczelismy od marchewki w ciagu trezch dni zjadl ja dzis dostal kaszke bobovity z bananami zjadl cala.....jutro moze marchewka z ryzem i ta kaszka sama niewiem czy jedno czy drugie czy razem.....pojutrze sprubujemy jablko...nieiwem czy dobrze to rozplanowalam ....;/a jeszcze tu gdzie mkiezkam dostac cos po 4 miesiacu oprocz kasze ,jablka ,lub marchewki to nie lada wyczyn;/

reklama
hmm.... julia nie martw się, dla mnie to też na razie czarna magia;) nie spieszę się, jesteśmy wciąż na cycku i 2 butelkach mm dziennie, za tydzień planuję podać marchewkę i zobaczyć jaka będzie reakcja. Próbowałam co prawda soki, ale ewidentnie nie są one na razie ulubionym napojem mojego dziecka. A marchewkowy to tak jak u Vetki - obrzydliwy;)

i8le otwarty sloiczek moze stac w lodowce? bo jak maly nie zjadl w 2 dni, to pies dostawal eko marczewke, bo dla mnie za slodka :))

Koncia jesli dobrze pamietam to 48h po otwarciu ,w lodowce.

edit
hipp-na słoiku pisze-zuzyc na drugi dzien
gerber-48h
bobovita-48h

ale wasze dzieciaczki to żarłoczki:-D hihi:-)

my póki co kupujemy słoiczki i wkładamy do szafki:-) ale jeszcze nie jemy:-) co prawda mam znowu więcej pobudek w nocy a i w dzień częściej się karmimy ale jakoś boje się podjąć do decyzji o stałych pokarmach:-D więc czekam do sierpnia i wizyty u pediatry... zobaczymy czy prawidłowo przybrał na wadze.

My już jadamy bardzo dużo począwszy od ziemniaczków i marchewek na brokule dzisiaj skońszywszy słoiczek był 2razy zakończony moim płaczem bo mała amu amu moje gotowane obiadki jadła jak stary a słoiczek jak chciała pomemlać to wszystko jej wylatywało z buzi masakra napewno te słoiczki co kupiłam są pierwszymi i ostanimi nigdy wiecej tego dziadostwa nie kupie bo ja młoda jej to co ja jej ugotuje to nawet brudna nie jest na buzi bo wszystko memla i połyka.

Ogólnie to musimy odwracać sie od niej jak jemy bo momentalnie tak kopie w fotelik że ma piety sine i wrzask niemiłosierny dzisiaj terrorystka na kolacje dostała odrobine szyneczki z piersi indyka ło matko jak jej smakowało a ciupinke chlebka ino jej dać to aż sie trzęsie.
Dlatego właśnie sie zastanawiam co moge jej dawać do mymlania przy kolacji ale nic sensownego do głowy mi nie przychodzi a wiecznie szynki jej nie bede dawała bo jakby nie było jest za mała na gotowe wędliny jakieś pomysły?

ja mam pytanko... wiem że o tym już była mowa ale jest tu tyle stron że po prostu zapytam:-) chodzi mi o podanie kaszki z moim mlekiem na noc. Mały już mi nie wytrzymuje więcej niż 4h w nocy dlatego zastanawiam się nad tą kaszką. Myślicie że to dobry pomysł? Rozumiem że wtedy musze odciągnąć mleko i cycusia już na dobranoc nie ma? Jaki smoczek TT podajecie z mlekiem matki+kaszka? (pytam bo podobno kaszka rozpuszczona w mleku matki to nadal wodnista konsystencja)

reklama
ja mam pytanko... wiem że o tym już była mowa ale jest tu tyle stron że po prostu zapytam:-) chodzi mi o podanie kaszki z moim mlekiem na noc. Mały już mi nie wytrzymuje więcej niż 4h w nocy dlatego zastanawiam się nad tą kaszką. Myślicie że to dobry pomysł? Rozumiem że wtedy musze odciągnąć mleko i cycusia już na dobranoc nie ma? Jaki smoczek TT podajecie z mlekiem matki+kaszka? (pytam bo podobno kaszka rozpuszczona w mleku matki to nadal wodnista konsystencja)

Futrzak ja Ci średnio doradzę ;) bo nam nie chce kaszka lecieć za bardzo przez smoczek 3TT, jedna łyżeczka jeszcze tak, ale więcej już doopa, z kolei ten smok do kaszki to Jasiek się zalewa i dusi. Z moim mlekiem wydaje mi się, że jest rzadsze niż z mm. Nie wiem, czy jest smoczek wieloprzepływowy z TT, z tym krzyżykiem, może z niego normalnie leci..

Do góry