reklama

Rozszerzanie diety maluszków

ja zagęszczam w ogóle mleko bo zjada 150 bez miarki kaszki jest za mało a jak dam więcej to nadmiar ulewa a na noc daję łyżeczka gęstą kaszkę bo śpi najedzony spokojniej i w nocy wystarczy mu tylko napić się herbatki i śpi dalej. Bo w sumie to mało zjada w dzień a zagęszczone to lepiej sie naje a i bardziej mu smakuje bo ja dosypuje kaszkę owocową.

reklama
Dziewczyny pomóżcie proszę, bo nie ogarniam już tych kaszek...
Kupiłam małej smakową mleczno-ryżową, ale jej nie służy. W takim razie co innego (oprócz kleików) mogę jej dawać? Jakie i gdzie kaszki kupujecie?

maćku mój Kuba tez mleczno ryżowej nie trawi a jak zrobię zwykłą ryżową na mleku to nic mu nie jest bo po mleczno ryżowej brzuszek go boli. Ja kupuje bobovity.

Ostatnia edycja:
Nie wiem co mam zrobić Kuba już ma prawie 7,5 miesiąca a ja nadal nie przeszłam na mlekpo 2. Mały pije bebiko ale jak próbowałam przejść na 2 jak skończył 6 miesiecy to miał takie zaparcia że gorączki dostał a pani dr powiedziała że nie trzeba przechodzić ale jakoś nie chce mi sie w to wierzyć.

reklama
Papitka słyszałam kiedyś że rzeczywiście można spokojnie karmić dłużej początkowym ale nie wiem jak długo bo raczej trzeba w końcu przejść na następne bo ma konkretniejszy skład a maluszkom po 6 mcu zapasy niektórych "rzeczy" się kończą np. żelaza :tak: a próbowałaś tylko bebiko?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry