reklama

Rozszerzanie diety maluszków

mlodak gluten przy UU należy wprowadzić nie wcześniej jak w 5 i nie później niż w 6 mż a przy MM miesiąc później więc ja nie jestem pewna czy nie jest za późno u ciebie bo to chodzi o to "okno immunologiczne" które jest właśnie w tym czasie :sorry2: ja bym zapytała pediatrę :tak:

reklama
kasia no wlasnie sie boje ze u nas to juz za pozno i chyba musze czekac na 10 miesiecy. Tylko czy to ma byc zaczete czy skonczone 10?
Zanim udam sie do pediatry to lata swietlne mina. Szczepienie mamy 3 stycznia to wtedy zapytam. A jutro Waszym sposobem podam zoltko.

Ja ryz tylko w kaszkach co jest podaje.Ale za to gotuje kasze jaglana. Mlody oderwac sie od michy nie moze wiec polecam jako zamiennik ziemniaka i ryzu. A jak fajnie z jabkiem smakuje. Celowo robie wiecej i sama wcinam. No a potem sie dziwie ze du.pa mi rosnie :)))))

a moja to najchętniej pewnie kanapke z szynka by zjadla... Każdy posilek ostatnio zagryza chrupkami kukurydzianymi. Nie a inneo sposobu aby zjadła zupke czy owoc (wyjątkiem jest bananek) o kaszce nie wspominając. A z chrupkiem nawet krem z hipp'a marchew z ziemniaczkiem i jagnięciną przejdzie....

Dziś koncze ekspozycje na gluten. Teoria mowi ze mogę z nim juz szlaleć. Więc spróbuje małej uotować na jutro manne za jabłuszkiem

a moja to najchętniej pewnie kanapke z szynka by zjadla... Każdy posilek ostatnio zagryza chrupkami kukurydzianymi. Nie a inneo sposobu aby zjadła zupke czy owoc (wyjątkiem jest bananek) o kaszce nie wspominając. A z chrupkiem nawet krem z hipp'a marchew z ziemniaczkiem i jagnięciną przejdzie....

Dziś koncze ekspozycje na gluten. Teoria mowi ze mogę z nim juz szlaleć. Więc spróbuje małej uotować na jutro manne za jabłuszkiem
Dobre z tymi chrupkami ;-)

To jak długo to trwało?

Ja wczoraj dodałam po raz pierwszy kleik ryżowy do mleka (3 łyżki) i mała miała dzisiaj zatwardzenie :-( Widziałam też kleik kukurydziany. Myślicie, że po nim też może być problem z kupą?

Macku niestety kleik ryzowy czesto na poczatku zatwardza a kukurydziany jest bardziej lekkostrawny. Moj teraz je ryzowy, ale daje mu wiecej owocow- pomaga. I teraz kupsztal jest codziennie ;-)
Sprobuj z kukurydzianym i potem znowu ryzowy albo poczekaj. Moze tylko na poczatku bedzie problem, w koncu to cos nowego :)

Ostatnia edycja:
reklama
Maćku - od 28 października codziennie dostawała manne. 2 równe miesiące. Spróbuje na kolacje dziś jej ugotować mannę z owocami. Mam jabłka i gruszki. Moze nie będzie tego zagryzać chrupkiem :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry