• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
Aniu tu żadnych wielkich przepisów nie trzeba :-D
Wrzucasz do garnka: marchewkę, ziemniaka, pietruszkę, kawałek buraczka i gotujesz. Może być jeszcze zielony groszek. Jak miękkie to wyłączasz, miksujesz i gotowe. Jeżeli Quintuś jada już mięsko to w osobnym garnuszku gotujesz i potem miksujesz razem z warzywami. Jak Ci wyjdzie za żadkie to można zagęścić kaszką kukurydzianą

Dziewczyny.ja karmie dalej cycem, i zamierzam jeszcze kilka miesiecy tak karmic,ale sie zastanawiam czy np osttnie karminie przed snem nie robic np z sztucznego mleka,moze bedzie bardziej sycace i majka dluzej pospi...?co radzicie?jakie mleko polecacie?a moze do tego sztucznego mleka dodawac cos jeszcze?sama nie wiem...

Dziewczyny.ja karmie dalej cycem, i zamierzam jeszcze kilka miesiecy tak karmic,ale sie zastanawiam czy np osttnie karminie przed snem nie robic np z sztucznego mleka,moze bedzie bardziej sycace i majka dluzej pospi...?co radzicie?jakie mleko polecacie?a moze do tego sztucznego mleka dodawac cos jeszcze?sama nie wiem...
nato ja też karmię piersią i chcę karmić do roku jak starczy mi pokarmu albo i dlużej, czasami daje Mai przed snem kaszke do mleka i musze powiedzieć że nie ma regóły która by mówiła że jak ja dam to Maja pośpi dłużej raz pośpi od 19:30 do 5 tylko na moim mleku, a czasami po kaszce budzi się co 3 godziny, kiedy indziej przespi do 5rano .

reklama
może byc za dużo.

Ja tak przecholowałam przy córze i ja wysypało ( plamy na skórze jak przy skazie białkowej).

Na poczatek daje się około 8-10% mieska na cała zupkę.
W praktyce ja dawałam 1cm2 miesa na 2 marchewki, poł buraka i 1 małego ziemniaka.
dzieki Aletko, narazie nie widze zadnych zmian na skórze, kurcze ale narobiłam, chciałam dobrze a masz babo placek

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry