reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Jasio majac dwa tygodnie je okolo 50 - 60ml co 3-4 godziny, co daje nieco ponad 400ml na dobe. Patrzac na normy podane przez Aletke dla miesiacznego dziecka to moge stwierdzic ze jest ok. No i wazylismy go dzisiaj - na wadze domowej ktora pokazuje tylko 1 miejsce po przecinku - wazyl 3,7 a tydzien temu mial 3,2. Moze uznac wage za w miare dokladna bo wazylismy tez kilogram cukru i faktycznie wyszedl kilogram :-D

reklama
kurcze a ja sie martwie jedzeniem dominika,bo powinna jesc juz ponad dobre 100ml,a zjada po 60-80mlkoło 8 razy-wciagu doby daje to wynik niecałe 500ml,niby dobrze przybiera na wadze ale za mało je

oko nie jest dobrym wskaznikiem pomiaru szczegolnie ze my z naszymi dziecmi jestesmy non stop.
No i co do przybierania to w pierwszym miesiacu zycia norma jest 500-1000gram.

od wagi urodzeniowej, czy tej po spadku??

No co Ty żyrafa? Przecież najważniejsze, że dobrze przybiera! Wiadomo, że Pudzian zje więcej niż Małysz ;)

zyrafa - pewnie takie ma wlasnie potrzeby i tyle - nie wszytskie dzieci musza jesc tyle samo :-)
Moj je sporo, a potem wymiotuje za to... :baffled: Wolalabym zeby byl mniej lapczywy, ale zeby te wymioty byly mu oszczedzone :-(

hurrrraaaaaa!!!!!!!!!!!!!!:-):-)
mój Cesarz od wczoraj ciągnie prosto z CYCAAAA!!!
bo do wczoraj ściągałam mu i dawałam wyłącznie moje mleczko ale butelką,
miałam brodawki jak kamienie, ale przez notoryczne używanie laktatora,
zmiękły i w jedenastym dniu życia ZŁAPAŁ CYCA i bez najmniejszego problemu "przesiadł się " na cyca,
z opcji ściągniętego do butelki mleka korzystam jak z mężem wychodzę na zakupy
(wczoraj 2,5h) i wtedy Kama bez problemu go karmi.
JESTEM HAPPY!!
Najgorsze to te nocne dojenia... Spać się chce a ty tu człowieku siedż i dymaj ...:szok:
Dla lepszej laktacji piję herbatkę HIPP - NATAN baardzo tankuje cucuchy.
Mam silną anemię bo mój junior ma ooooogromny apetyt i wyciąga wszystko na maksa, więc muszę się doładowywać.:-DNo i pobieram żelazo sorbifer .

reklama
Do góry