Marzena_29
Zaangażowana w BB
Cześć mam w domu wcześniaka urodzonego w 36 tygodniu ciąży. Jest na mleku motyfikowanym. Ale chce jemu wprowadzać diety, tylko niewiem kiedy mogę i od czego powinnam zacząć?? Synek ma już 10 tygodni i 2 dni..
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
A jak go ubierałaś do tej pory? Tylko nie mów że Twój syn od narodzin nie był jeszcze na spacerze.Cześć mam pytanie. Kto mi powie jak mam ubrac synka na dwór? W wózku mamy cieniutki kocyk.. Dzisiaj jest ciepło a ja muszę wyjść z domu, a nie mam z kim zostawić synka![]()
Był na spacerze, tylko że jak wracaliśmy se spaceru do miał wilgodne body, lub był cały zgrzanyA jak go ubierałaś do tej pory? Tylko nie mów że Twój syn od narodzin nie był jeszcze na spacerze.
U nas jest 21 stopniNie wiem jaka jest u Ciebie temperatura na dworze, ale ja przy około 20-25 ubierałam tylko bodziaka i ewentualnie przykrywałam nóżki pieluchą lub kocykiem. Żadnej czapki czy skarpetek.
Body i przykrycie kocykiem, np bambusowym. Nie wolno przegrzewać dziecka, jeśli poci się kark to znaczy że za ciepło. A jeśli już body było przepocone to dziecko się grzeje za mocno.U nas jest 21 stopni
A czapeczkę siateczkową dać czy raczej nieBody i przykrycie kocykiem, np bambusowym. Nie wolno przegrzewać dziecka, jeśli poci się kark to znaczy że za ciepło. A jeśli już body było przepocone to dziecko się grzeje za mocno.
Jeżeli wieje to tak. A jak nie to ja bym nie zakładała.A czapeczkę siateczkową dać czy raczej nie
W gondoli dziecko osłonięte, dodatkowo zapewne budka podniesiona. Jak nie ma wiatru ze głowę urywa to czapka niepotrzebna.A czapeczkę siateczkową dać czy raczej nie
Urodziny razTak czytam i nie mogę tego w ogóle zrozumieć.. Czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego wiek tego dziecka tzn wcześniaka liczony jest inaczej a nie od porodu?? Czyli co z tego co wnioskuję urodziny będzie obchodził 2 razy????? Bo ja tu czegoś nie rozumiem![]()