reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

reklama
Kamilala mi lekarz powiedział, że jeśli okno jest otwarte w nocy, to łóżeczko nie może stać przy samym oknie i nie w przeciągu. A maluszka trzeba ubrać odpowiednio do jego wymagań, a to już trzeba samemu wybadać w czym mu będzie w sam raz ;-)

Karlam Michaś świetnie wygląda na stojaka ale może uważaj z tymi nóżkami żeby nie miał później problemów z bioderkami i nóżki żeby krzywe nie były. Wiesz, kosteczki jeszcze słabe.
A tak swoją drogą to Michaś jest bezbłędny, wielki całus dla niego:-D.

no wlansie uwazam tylko wiesz jak to jest z dziecmi, przeciez go nie przywiąze :-( i o tym pisalam wczesniej ze sie martwie ze on tak chce szybko wszytsko umiec, boje sie zeby mu to nie zaszkodzilo, ale nic nie poradze na to :-( przeciez mu nie powiem "Michalku tak nie wolno!!" :-(

Karlam, Misiek przeszedł chyba już sam siebie:eek:
Musze koniecznie pokazać to zdjęcie mężowi...padnie , jak zobaczy! Fajnie, ze jest taki silny i szybko się rozwija. Ale rzeczywiście chyba za szybko z tym staniem...

dla nas ortopeda powiedział ze jesli dziecko nie da rady, to nie bedzie robił. a jesli jego mięsnie są na tyle wyćwiczone ze da rady wstac sam, to nie ma sensu zabraniać, bo to i tak nie pomoże.
p.s to ze nogi będą krzywe od wczesnego wstawania, to mit.

Jeżeli noc jest zimna to okno mamy tylko rozszczelnione, a jak ciepła to jest otworzone. Filippo śpi w rampersie albo bodziaku no i skarpetkach bo stopy czesto ma zimne. A przykrywam go flanelką. Jka kiedyś ubrałam go cieplej to nie było spania tylko darcie.
Z nowych umiejętności to się turlamy! I mamy straszne parcie na stanie. :-)
A oprócz tego mamy już next dolną jedyneczkę a i górne są tuż tuż.

dla nas ortopeda powiedział ze jesli dziecko nie da rady, to nie bedzie robił. a jesli jego mięsnie są na tyle wyćwiczone ze da rady wstac sam, to nie ma sensu zabraniać, bo to i tak nie pomoże.
p.s to ze nogi będą krzywe od wczesnego wstawania, to mit.

ufff pocieszylas mnie Elu :-) dzieki :-)

reklama
MariaOla
Spokojnie dziewczyny, jest LATO !! nasze dzieci się nie odmrożą :-) a wiadomo, że przegrzanie jest gorsze !

ŚWIETA RACJA!!!!!!!!!!!
Dokładnie ......:tak: Moje dziewczyny w upały śpią w bodziakach aby Natalce nie zmarzły nóżki zakładam jej po prostu skarpetki i nie martwie się , że śpi odkryta..bo oczywiście kocyk jest skopany;-) dlaczego mam uszczesliwiać ja na sile???????? skoro jej tak dobrze jest zdrowa i nic jej nie jest to nie zamierzam nic zmieniac a no i śpimy przy otwartym oknie:happy2: A Emilka jest jzu wieksza i nia sie w ogole nie pzrejmuje bo ona sama potrafi sie przykryc jak jej zimno:tak: czasami tak smiesznie wyglada jak wstaje z zamknietymi oczami lapie kocyk przkrywa nozki i pada na poduszke:-D

Do góry