reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Słuchajcie, Hania nauczyła się sama siadać, z leżenia na boku, plecach, umie już raczkować, przechodzić z raczkowania do siedzenia i odwrotnie.. Wszystko byłoby ok, gdyby nie ćwiczyła tego namiętnie przed snem...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Wczoraj zasypiała godzinę, dzisiaj lekko ponad pół godziny:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Widać, że oczka już trze, główka jej leci, szyja nie ma siły jej trzymać, ale dla niej to nic, siedzi z głową zwieszoną:-:)-(. Wszelkie próby położenia jej kończą się płaczem, a jak już uda mi się ją położyć na boku, to się przekręca i już na czworakach:-:)-(. Popłakuje, nawet jeść nie chce, jakby czasu nie miała ani na jedzenie, ani na spanie, dopiero jak się już trochę uspokoi to jej sie przypomina, że w brzuszku burczy:-:)-(.

Wasze dzieci tez tkie cudaczki:confused:.
Żywa, u nas dokładnie to samo, ręce mi już opadają. Ile można usypiać...? Jak go położę to ryk i za chwilę znowu siedzi. Chyba go przykuję;-):-D.

reklama
kolejne umiejetnosci:-) wczoraj przy Ani i Roberciku Michas zaczal ukladac wierze :-) wiecie co to takiego no nie :-) ? no i wcziraj trenowal to caly dzien i juz najwieksze kolko wklada bez problemu :-) kurcze cos jeszcze mialam napisac hehe :-)

nie no do PRZODU, mój synek robi to już jak należy, wyłazi z pokoju i zwiedza wszystko, szczególnie uwielbia przedpokój, gdzie chce zjeść budy i kółka od wózka, więc ja z uporem maniaka powtarzam BE, NIE WOLNO no i w efekcie moje dzieciątko zaczęło mówić BE :sorry2::laugh2::laugh2::laugh2:
Ponadto sam wstaje, w łóżeczku i nietylko, w zasadzie łapie się czego się da, ale jak mu nie wyjdzie to sobie odpuszcza takie nowe miejsca i zasuwa do sprawdzonych :-p

Filipku, Michasiu i Jeremi gratulacje :D
Moja Oliwcia razem z siadaniem odkryla lawe i to ze jesli wyprostuje nogi i usztywni je to mozna na nich stanac i sciagnac z lawy co sie chce O_O I tak trzymana za raczki albopod paszki stoi na sztywnych rozkraczonych nogach i nie bardzo wie co dalej, a jak ja ruszyc to robi ekierke i chce sidac :D:D:D

reklama
Do góry