MamaAntosia
Antosiowo-Alutkowa :)
Jakie zdolne bestyjki
:-)
:-)Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
:-)Karola apropo w jakim języku rozmiawiacie w domu, w jakim tatuś rozmawia z Aryankiem?
A ty do niego mówisz po polsku?
Bo to nasze styczniaki ;-)

Dzieci są bardzo zdolneBo to nasze styczniaki ;-)
![]()

:-):-)
a ja chce bardzo by mowil po polsku
ale czasem zdarzy mi sie powiedziec cos po hiszpansku ;-)a moj chlop to mowi do malego po hiszpansku,hindusku,portugalsku,i czasem po angielsku
i musze przyznac ze ten maly skubaniec rozumie co on do niego mowi
mam nadzieje ze mu sie to kiedys nie pomiesza w glowce
no to tak :-)ja mowie do malego po polsku bo hiszpanskiego to sie w szkole nauczya ja chce bardzo by mowil po polsku
ale czasem zdarzy mi sie powiedziec cos po hiszpansku ;-)a moj chlop to mowi do malego po hiszpansku,hindusku,portugalsku,i czasem po angielsku
i musze przyznac ze ten maly skubaniec rozumie co on do niego mowi
mam nadzieje ze mu sie to kiedys nie pomiesza w glowce
![]()

Jestem w szoku pod względem znajomości jezyków obcych twojego małża 
Ty też znasz więcej niż polski i hiszpański?

Wychodzi na to, że Aryanek ma szansę być lingwistą 

no a moj chlopek to swiatowy
hinduski zna bo jest hindusem po portugalsku rodzice go uczyli bo mieszkali jakis czas w afryce a potem sie przeniesli do portugalii
a angielskiego to sie sam nauczyl jak tu przyjechal i poszedl na disco i trza sie bylo z dzieluchami dogadac
ja go nie raz ucze po polsku ale lapie wszystko to co zle
wie doskonale kiedy klne lub go nieraz wyzwe ze jest nienormalny

a hiszpanski to tu podlapalam
ale i tak jeszcze sa slowa ktorymi nie operuje na co dzien i ich nie znam
ale najwazniejsze ze sie dogadam
niestety mamusia nie zna zadnego innego jezyka oprocz polskiego i hiszpanskiegono a moj chlopek to swiatowy
hinduski zna bo jest hindusem po portugalsku rodzice go uczyli bo mieszkali jakis czas w afryce a potem sie przeniesli do portugalii
a angielskiego to sie sam nauczyl jak tu przyjechal i poszedl na disco i trza sie bylo z dzieluchami dogadac
ja go nie raz ucze po polsku ale lapie wszystko to co zle
wie doskonale kiedy klne lub go nieraz wyzwe ze jest nienormalny
![]()

A polskie wyrazy "niesłownikowe" są chyba najszybciej rozpoznawalne na całym świecie ;-) 
Z niemieckiego coś niecoś rozumiem, ale z gadaniem już gorzej (zawsze miałam jakąś blokadę), a z angolem jakoś se radzę, ale w stopniu średnim ;-)