reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaczków

Nie wiem czy to sukces, ale Filip herbatę pije ze zwyklego kubka (dla dzieci). Któregoś wieczoru tak się zapatrzył na pijącego tatę, ze też dostał. Najpierw tak śmiesznie wkładał język do środka, ale po chwili nawet trochę się napił, wczoraj też mu dałam, a dzisiaj dziąsła go bolą i nie za bardzo pił z butelki, więc przelałam do kubka, a on z daleka już buzię otwierał :) Niekapek też mu pewnie kiedyś kupię.
u mnie jest to samo dlatego dziś idę po niekapek:tak:mały w ogóle teraz zaczął reagowac na to że jak ktos je-rusza szczęką to on odrazu zeby i mu dac normalnie az nie jem przy nim bo mi go szkodahehe ale któregos razu jadłam plaster cytryny i mały liznął nawet się nie skrzywił ale chciał odrazu w reke i do buzi he poza tym trzyma juz sztywno główkę, podparty poduszkami siedzi sam,sam chwyta za zabawki przekłada sobie je z rączki do rączki,przekręca sie na boczki oraz z brzuszka na plecki i jak wspomniałam na innym wątku od wczoraj zaczął pełzać do przodu i wychodzi mu to bardzo ładnie :-) no i chyba będzie straszna gaduła bo ciągle "gada i gada i gadaaaa" az mame głowa boli :-p a i jeszcze upodobał sobie naszego psa jak tylko tamta zawyje lub piszczy to mały odrazu szuka jej wzrokiem i ręce wyciaga że chce do niej hehe jak ta sie przybliży to Dawid łapie ja za uszki lub nos a jak ona go poliże to maly rechocze :-) juz sobie wyobrażam co to będzie jak on zacznie smigac..pies życia nie będzie miał :sorry2:

reklama
A jak z Krzysia nie będzie zapaśnik to pewnie inny sportowiec:-D
Hoho z Krzysia to pewnie jakiś zapaśnik będzie :-D:-D
;-)
zobaczymy ;-)
siłacz jest niesamowity.. najgorzej jak na przewijaku ma akurat humor :"nie dam się przebrać"...

Nie wiem czy to sukces, ale Filip herbatę pije ze zwyklego kubka (dla dzieci). Któregoś wieczoru tak się zapatrzył na pijącego tatę, ze też dostał. Najpierw tak śmiesznie wkładał język do środka, ale po chwili nawet trochę się napił, wczoraj też mu dałam, a dzisiaj dziąsła go bolą i nie za bardzo pił z butelki, więc przelałam do kubka, a on z daleka już buzię otwierał :) Niekapek też mu pewnie kiedyś kupię.

dziś też próbowaliśmy pić ze zwykłego kubeczka... śmiechu było co niemiara ... ;-)

Petinka gratulacje dla Filipka:tak:
Co do niekapków to Damiankowi jakoś żaden nigdy nie podszedł i pił z bidonu na dworze a z ze zwykłego kubeczka w domu.:tak:
o. a z jakiego bidonu pił?

to my się pochwalimy - dziś przyuważyłam pierwszego zęba!!!

To i ja sie pochwalę w końcu :tak::tak::tak:.
Nasza Niunka się wczoraj przetoczyła w końcu z plecków na brzuszek,i to kilka razy,męczyła się,męczyła,stekała,kwękała,aż w końcu udało się Jej przetoczyć,ten ciężki kuper :-D:-D:-D:-D.
A taka z siebie dumna była,miała minę zdobywcy co najmniej :-D:-D:-D:-D.
W sumie to nie wiem,kto był bardziej dumny,Ona,czy ja :-D:-D:-D

;-)
o. a z jakiego bidonu pił?

to my się pochwalimy - dziś przyuważyłam pierwszego zęba!!!

Gratuluję Krzysiowi zęba :)
Właśnie mnie też ten bidon interesuje, bo w domu to już przy kubku zostaniemy.

Juz dokładnie nie pamiętam z jakiej firmy miał ale na allegro jest dużo, np
TOMMEE TIPPEE explora bidon delfinki !!! (943663871) - Aukcje internetowe Allegro
albo taki kubek ze słomką
DIFRAX Kubek niekapek ze słomką 250ml NOWOŚĆ!! (957857718) - Aukcje internetowe Allegro

Gratuluję ząbków wszystkim dzieciaczkom. Filip się denerwuje, ssie paluchy, pcha do buzi wszystko ale jeszcze nic tam nie widać i cieszę się, co ma być to będzie. W końcu przecież wyjdą.

Filip dziś odepchnął się sam od poduchy i usiadł i siedział tak dobrą chwilę a jak się cieszył :) aż przewrócił się na bok:) i ten moment udało mi się uchwycić :) Obstawiłam go poduchami bo tak uderzał głową o barierki łóżeczka,ale nie płakał, twardziel jeden:)

Załączniki

• Obraz 342..jpg
    Obraz 342..jpg
    42,8 KB · Wyświetleń: 61
Asieńka- heh, cwaniak jeden tylko z poduchy z pozycji pół leżącej udaje mu się dźwignąć do siedzenia, a tak to kombinuje ale jeszcze nie wie jak to zrobić :) więc leży i piszczy...

reklama
Dziewczyny jak to jest z tym sadzaniem dzieci.. czy wy już pozwalacie posiedzieć z podparciem maluchom?? Ja powiem szczerze, ze tyle co na kolanach Adaś chwile posiedzi a tak leży. Dźwiga się, podnosi głowe ale jakoś go specjalnie nie zachęcam do tego.. czy to źle?? może powinnam mu pozwolić troszkę posiedzieć ?? Jakie jest Wasze zdanie??

Do góry