reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

No a u nas znow podejscie do gondolki i powiem jedynie tyle- maly uwielbia spacery ale w nosidelku. Jak dotad to najlepszy zakup jakiego dokonalismy!
Moze siedzxiec godzinami i przygladac sie swiatu a potem ladnie nos miedzy piersi i spanko. Zastanawiam sie czy mu wygodnie ale chyba tak bo potrafi tak spac ze nawet go wyjac i przelozyc gdziekolwiek moge bez rozbudzania. Tak wiec ostatnio spacerki zaczynamy w gondolce a konczymy w nosidelku bo po jakiejs godzince jest zmiana i wtedy mam spokoj a tak placz i tyle. No chyba ze jakims cudem usnie w gondolce - ale to zadkosc.

No a kilka dni temu przebudowalam wozek na spacerowke ale maly mi sie w niej jeszcze topi wiec zamienilam spowrotem. Troche zaluje jak mi piska w gondoli ale co tam - przynajmniej przez godzinke ma wygode;-))

reklama
my na szczeście kupiliśmy wiekszy wózek także powinien nam długo posłużyć na spacerach tez długo śpi ,podnoszę już troche oparcie wózka zeby lepiej widziała
no i wreszcie nie musze jej podtrzymywać główki jak ją trzymam na rekach rozgląda sie na boki i główka juz sie nie giba-tak bardzo czekałąm na ten moment bo teraz jest o wiele wygodniej bo czasem mogę ją trzymać tylko jedną ręką

Dziewczyny, czy kupowałyście kiedyś balony dla swoich dzieciaczków? Polecam!!! Miki dostał jednego od Dziadków, kupionego na odpuście i baaardzo mu się spodobał - wypełniony helem. Bardzo długo się w niego wpatruje, trzyma sznureczek w rączkach i wydaje mi się, że świadomie wypuszcza. Zabawa jest przednia.
A poniżej kilka zdjęć skupionej minki Mikiego i balonik :-)

Kasiu dobry pomysł na odmienna zabawe
ja nakupiłam zwykłych balonów ale jescze nie pompowałam bo stwierdziłam ze chyba na nie jescze za wczesnie

kasiude my tez mamy zabawki z odpustu, takiego słonia dmuchanego i kule na takiej gumce, ale mała sie tym bawi, o wiele lepiej niz grzechotkami

Otylka od tygodnia tak meczy proces siadania ze szok, juz nawet na spacerach cwiczy podnoszenie i nie tak raz czy dwa, wczoraj przy 30 razie skonczyłam liczyc, w domu tez jak tylko lezy to cwiczy od razu, a jakie żale przy tym wygłasza, oj chciałby to człowiek rozumieć, chciałby

Asia, jak piszesz wiadomość, to poniżej masz: "zarządzaj załącznikami" i tam jest "wyslij plik z Twojego komputera". Wysyłam i tak własnie się wstawiają - nawet nie wiedziałam, że tak to będzie wyglądać.

Oliwka podnosi już troche głowke jak leży na pleckach i ma poduszke pod główką i strasznie wiżga nogami prawie non stop az sie zastanawiam czy to dobrze
no i cały czas krzyczy w niebogłosy ze nie można juz przy niej porozmawiać bo jest głośniejsza od emnie

reklama
Otylka od tygodnia tak meczy proces siadania ze szok, juz nawet na spacerach cwiczy podnoszenie i nie tak raz czy dwa, wczoraj przy 30 razie skonczyłam liczyc, w domu tez jak tylko lezy to cwiczy od razu, a jakie żale przy tym wygłasza, oj chciałby to człowiek rozumieć, chciałby

Karolek identyko - tez od jakiegoś czasu męczy...i z pozycji półleżacej - na leżaczku potrafi się podnieść do siedzenia choć oczywiście przewraca się zaraz na boki!!! a jak go trzymamy na siedząco to strasznie fascynuje się swoimi stópkami, dziś pierwszy raz jak leżał to miętolił w łapce swoje paluszki od nóg...patrze tylko kiedy zacznie je wkładać do buzi - ale to pewnie jeszcze troche :)

Do góry