reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwoj naszych maluszkow

Aestima haha, fantastycznie!!! A Marysia wczoraj jezdzila smyczkiem po strunach :-D Musialam troche pocwiczyc, ona sie wtedy starsznie smieje jak gram. Potem dalam jej male skrzypeczki zeby pobrzdakala paluszkami na strunach. A ona pokazywala ciagle na futeral i jeczala "eeee", "eeee". Nie wiedzialam o co jej chodzi ale jak otworzylam futeral to pokazala na smyczek! Dalam jej do raczki, trzymalam skrzypce a ona "grala" smyczkiem po strunach haha:) Cudne to bylo:)

reklama
to moja się przyłączy do Miesia i razem będą piszczeć na flecie a Marysia będzie 'brzdękać' na skrzypcach:-D oj cudne te nasze dzieciaczki:-D
Emilka zrobiła przedwczoraj swoje dwa pierwsze kroczki (taki spontan, bo chodzić sama nie chodzi, tylko za rączkę, chwiejnie):-)

benio przeszedł sam cały pokoj... :-D:-D:-D a do tej pory zrobil sam tylko 2 kroki !! :szok::szok:

no i rozerwal torebke z fixem do kurczaka i sprobował :eek:

Aestima, Trasia - gartuluję małych talentów muzycznych!
Martadelka - brawo dla Emilki!
Ironia - no to teraz będziesz musiała mieć oczy dookoła głowy:))

Szymek nauczył się już biegać w bucikach więc spacerki mają nowy wymiar. A ja nadal przeżywam, że wraca cały brudny do domu...

Hej, pomimo fatalnego samopoczucia ( oby nie jelitówka! :no:) wpadam aby pochwalić się - Miesio wczoraj nauczył się tulić misia i jest to najsłodszy widok na świecie!!!! Normalnie rozpływamy się jak to robi:tak::happy:
Ale buzi misiowi już nie chce dać:-D

Julia tuli lalę i misia już od miesiąca i buzi też im daje. Ona chętnie daja buziaki wszystkim domownikom.
dalej sama nie chodzi ale coraz częściej stoi bez podparcia więc myślę, że niebawem wystartuje :-)

Mieszko z buziakami na bakier:-D Ale dziś zaczął karmić lalę i misia i przytula je tylko jak mówimy, przytul misia, albo tuli tuli. A najlepsze, że dałam mu butlę i łyżeczkę do karmienia jego lali- murzynka i najpierw dał Mietkowi pić z butli a potem przechylił butlę, nalał na niby z niej na łyżeczkę i tą łyżeczką nakarmił lalę:-D:-D:-D A najchętniej karmi nas- ostatnio całą pakę chrupek w ten sposób wsunęłam:-):tak: No i z mówieniem niebardzo ,ale dziś przyszedł do mnie i " mama, mama" wołał. Jak coś spadnie to woła bam- już od dawna, kot to ko( ostatnio wszystkie zwierzęta to ko:-D) no i lampa, to " pam- pa", a bębenek pam- pam :-) Piłka to też bam:) To chyba tyle póki co z gadania. Stoi od dawna, puszcza się od 2 tyg i stoi sam, przy kanapie chodzi ale woli wszędzie na czworaka, ciekawe kiedy ruszy. Jeszcze umie sam jeść obiad, nabierać na łyżeczkę coraz lepiej, czesać włoski, grać na flecie i myć zęby ( sobie i nam).

Aestima Mieszko niezły gadulec :) u nas kot to kici ;) wszystkie psy to auu auuu albo Hajda (imię naszego psa), żąbki Ola też myje :) Czesać się nie lubi i nie pozwala się czesać, ale za to próbuje się sama ubierać, skarpetkę umie ubrać i czapke sobie i innym :) Mówi mama daj, tatatata, baba, ci (to ciocia), dzieci to dziii (myślę że od dzidzi pochodzi), am am jako jedzenie, przykłąda różne rzeczy do ucha i mówi halo ;P mówi cieeeść (to jest cześć :p), nie ,tak, blee, didi - smoczek :p jak mówię nie idź tam odpowiada - gdzieeee?, i oczywiście popisowe Ola daaa (jak się chce dzielić jedzeniem ;) i jakieś tam inne pierdoły :) ale coraz bardziej komuniktatywna :)))

reklama
hahahha, właśnie chodziłam i szukałam jej smoka i mówie "Ola gdzie jest didi? gdzie jest didi?" a ola zaczęła powtarzać "dzie didii, dzie didii" :)))) słoneczko moje słodziutkie :)

Do góry