reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój psycho-fizyczny naszych pociech

Mada, nie mam porownania ciastoliny z Play-Doh z ciastolina jakas "niefirmowa" ;-)
Ciastolina nie wysycha od razu, dopiero po kilku godzinach robi sie twarda :tak:
Spokojnie mozna lepic z niej wielokrotnie :tak::-) (no chyba, ze sie chce miec cos "na stale" to wtedy zostawic trzeba i bedzie jak figurka z modeliny, tyle ze bez wypiekania :-)). Jak widze, ze w pudeleczku ciastolina robi sie lekko sucha to daje kilka kropli wody, zagniatam i zamykam porzadnie wieczko i znowu jest mieciutka :tak::-)
Zastanawialam sie na piaskolina, ale przeraza mnie wizja burdelu ;-) a Sara do porzadnickich nie nalezy, a jak sie bawi to nie tylko w pokoju niestety :baffled:

reklama
jakbym mojego męża slyszała:-pa i jeszcze suflerem mnie nazywa:dry:
no to coś w tym jest:-)
ja bym chciała mieć tyle cierpliwości, mam kumpelkę, która zawsze musi "wszystko wiedzieć" jak coś kupuje czy załatwia, fajnie niby bo dostaje to coś konkretnego i w najlepszej cenie, ale ja nie mam siły na takie podchody, wydaję kasę i się nie oglądam za siebie, no chyba że jest ewidentna okazja, wtedy nie daruję:-D:-D:-D

chciałam pochwalić moje drugie dziecko:-p że pierwsze genialne to wiem od 11 lat, ale że drugie:szok:.... chłop przyniósł z piwnicy rower po Miśce w poniedziałek, we wtorek Aluta już zasuwała sama, kieruje jak trzeba, jak pedał nie pasuje do ruszenia to go nogą do góry podbija (Wojtek do tej pory schodzi z rowera i poprawiam ręką:-p) no i ma niezłą frajdę jeżdżąc w koło po chałupie:-D:-D:-D jutro zdjęcie wkleję:tak:

Bedyta- gratulowac tylko gratulowac genialnych dzieci:tak:...w takim razie rower nówka dla Alutki to juz pewne prawda??
a ja nie wiem czy moja umie pedałować, tzn. umie ale leń z niej okropny i każe sie pchać:baffled:

Bedytko, od dawna juz wiemy, ze masz dwojke genialnych dzieciaczkow, gratulacje :tak::-):tak:

Sara tez pedalowac potrafi - co prawda lepiej wychodzi jej jazda do tylu ;-) ale w przod tez daje rade :tak::-)

Mada, to ci maly leniuszek z Ami ;-) Moze jak bedzie miec mozliwosc jazdy na swiezym powietrzu, a nie po mieszkaniu, to nie bedzie potrzebowac pchacza :tak::-)

Aluta na rowerze, pedałuje jak trza, no i chyba innego prezentu poszukam, bo ten jeszcze całkiem sprawny jest:-p

dzisiaj Aluta dostała gazetkę "cebiebiees".... no i poszła z nią spać, całą przeczytała (przy pomocy Wojtka) i na dzień dobry stwierdziła: "lubię taką gazietę":-D:-D:-D

reklama
No prosze, jaki Aluta ma sprzecior :tak::-) Super rowerek :tak:

A moje dziecko zaczelo bawic sie w "skoki" :baffled: Na zjezdzalnie wchodzi po slizgu, a od strony drabinki skacze :baffled::-p

No i widze, ze guzy i poobijane kolana beda Sarze towarzyszyc nieustannie - wczoraj w ciagu godziny najpierw biegala, przewrocila sie i rozwalila sobie kolano, a pozniej przepadla przez kraweznik i zdarla brode o kamienie okalajace skalniaczek :baffled:

Do góry