reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy naszych maluchów

Ja przez kilka dni na wyjeździe nie poczułam żadnego ruchu i też zaczęłam się martwić. Ale jak się nad tym zastanowiłam to od razu dotarło do mnie dlaczego. Moje łożysko na przedniej ścianie sprawia, że słabiej odczuwam ruchy maleństwa i tylko gdy leżę. A tam byłam w ciągłym ruchu, od rana do wieczora gonitwa, wykłady, a wieczorem jak się położyłam to od razu zasypiałam ze zmęczenia. Tylko położyłam się w pociągu i po 15 mintach poczułam regularne kopniaki. Tyle, że już nie tylko z lewej ale i na środku i po prawej. Strasznie się kręci!

reklama
Traschka- jesteś:)) mój mały dzisiaj dokazuje jak nie wiem, a wczoraj wieczorem cisza i z samego rana cisza mimo leżenia- też się przestraszyłam, bo zawsze dokazuje wieczorem i rano. Ale potem się tak rozkręcił, ze cały brzuch mi falował i skakał!:)

Hejtraschka smutno tu bez Ciebie kobito :-).
Ja tez mam odwrocone lozysko, pewnie dlatego slabo czuje malucha
napilam sie dzis kawy bo jak detka bylam I wiecie, ze sie maly ruszyl. Pewnie ma po mamusi niskie cisnienie i bez kawy ani rusz;-)

Wczoraj mój mąż wyjął swój basik i zaczął brzdąkać... Mieliśmy niezły ubaw, bo Edgarek zaczął tak fajnie stukać - jakby napierniczał stópką w perkusję - normalnie robił "podwójną stopę" :-D Kolejny muzyk nam rośnie :-D

zołza - hehe fajnie tak ;) u nas też młody reaguje na muze :)

a w nocy tak mi dał w dupe ze miałam już dośc,...cały dzien się nie ruszał a w nocy harcował biedny pewnie przez to moje kaszlenie :(

Ja w nocy nie czuję nic - bardzo mocno śpię ;-)

Jeśli natomiast idzie o ruchy - to ostatnio nareszcie było widać harce Fasolka - Tatuś prawie podskoczył z wrażenia, kiedy zobaczył, jak mi brzuch się uwypuklał i podskakiwał ;-)

Moja Hanka Skakanka tez skacze jak szalona :) ostatnio na USG aż lekarzowi głowica od aparatu spadła, takiego kopniaka dostałam ;) rzadko jednak wyczuwam ruchy przez brzuch, zazwyczaj tylko w środku :)

reklama
Hejtraschka smutno tu bez Ciebie kobito :-).
Ja tez mam odwrocone lozysko, pewnie dlatego slabo czuje malucha
napilam sie dzis kawy bo jak detka bylam I wiecie, ze sie maly ruszyl. Pewnie ma po mamusi niskie cisnienie i bez kawy ani rusz;-)

odwrocone lozysko czyli na przedniej scianie czy tylniej?
jak jest prawidłowo?
moje jest na tylniej ale nisko umiejscowione

prosze napiszcie cos nt tych scian lozyska

Do góry