reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ruchy w 32tc

mmartax98

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny, jestem w 32 tygodniu ciąży i od jakiegoś czasu czuję słabsze ruchy dziecka, w porównaniu do wcześniejszych. Nie są to już takie kopniaki częste i silne, czuje codziennie natomiast nie tak energicznie i nie tak często.. Np, nie dawno zjadłam słodycze i tylko z 3 razy leciutko poczułam córeczkę gdzie wcześniej uruchamiała się bardziej po zjedzeniu czegoś slodkiego. Wizytę mam w czwartek, ale martwię się, czy to jest normalne, wyczytałam gdzieś w internecie że w tym tygodniu ciąży tak, ale też naczytałam się różnych strasznych rzeczy, proszę o poradę 🥹

reklama
Ale to tylko dzisiaj jest taki dzień czy ostatnio mniej się rusza? A jak populasz przez brzuch, pobujasz brzuchem to się nie ożywia?

Ale to tylko dzisiaj jest taki dzień czy ostatnio mniej się rusza? A jak populasz przez brzuch, pobujasz brzuchem to się nie ożywia?
Ogólnie od jakiegoś czasu rusza się codziennie oczywiście, ale słabiej. Jak popukam w brzuch to się ożywi troszeczkę.

Zamiast pytać Tutaj zapytaj lekarza lub jedz do szpitala.
Prosiłam o poradę , o to chyba mniej więcej chodzi w forum, a z lekarzem normalne że o tym porozmawiam, lecz tak jak pisałam mam go w czwartek. Dziecko się rusza, po prostu od jakiegoś czasu słabiej, co nie zmienia faktu że ją czuję, a czytałam że przy końcówce ciąży ma coraz mniej miejsca więc może się ruszać słabiej, natomiast zmartwiło mnie to więc prosiłam o poradę, dziękuję za tego typu odpowiedzi, pozdrawiam

Wedlug mnie 32 tydzien to jeszcze powinna miec sporo miejsca, jezeli te ruchy sa odczuwalne wyraznie inaczej to pojechalabym to skontrolowac i tak mi tez zawsze doradzala polozna. Ja pojechalam do szpitala, bo nie czulam ruchow, ale to juz byl 40 tydzien i faktycznie wynikalo to z tego, ze synek nie mial juz miejsca (urodzil sie wazac prawie 3900 g).

Ja bym pojechala do szpitala, albo jak masz możliwość to na ktg. Ja kiedys wstałam nie czulam ruchow, pojechałam do szpitala, stwierdziłam ze wolę zrobić z siebie wariatkę, ale zeby sprawdzili czy z maluszkiem wszystko dobrze.

reklama
Lepiej zrobić z siebie wariatkę niż nie pojechać, a później całkiem przestać czuć ruchy.
U mnie w przychodni można się umówić z położną na KTG, więc w dzień bym pojechała do niej. Może u Ciebie @mmartax98 jest też taka opcja?

Do góry