reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

reklama
Zupa z soczewicy bardzo prosta, dobra, tania

1szkl. soczewicy
5 szkl. rosolku z kostki
1 lyzka masla lub margaryna
1 lyzka maki
przyprawa typu vegeta
peczek posiekanej zieleniny - koperek, pietruszka
sok z cwiartki cytryny
sol, pieprz

Soczewice myje zalewam woda na noc i zagotowuje, potem wode odlewam a ziarenka zalewam goracym bulionem i gotuje do miekkosci ok 40 min...ugotowana zupe miksuje w blenderze dodaje zasmazke z maki i masla podgrzewam i doprawiam wciskam sok z cytryny posypuje zielenina i gotowe mozna podawac z groszkiem ptysiowym

A fasolka tez bardzo prosta do zrobienia
mieso mielone
fasolka z puszki czerwona
kukurydza z puszki
przyprawa do fasoli po meksykansku

mieso podsmazam do tego wrzucam puszke kukurydzy i puszke czerwonej fasolki razem z zalewa fix do fasolki mieszam w 350 ml zimnej wody i dodaje do miesa wszystko razem zagotowywuje i jem...

no ja dzisiaj na sniadanie zjadlam 2 tosty z serem i na obiad wlasnie sobie zrobilam budyn czekoladowy z bita smietana. najszybciej bylo :-p. przez was nie mam czasu nawet na jedzenie! ledwo pamietam, ze trzeba dziecko nakarmic!

Dzisiaj piatek wiec jak zwykle cos z morza.Dzisiaj zrobilam krewetki w sosie z kremu kokosowego z orzechami nerkowymi i posypalam siekana kolendra do tego ryz.

px.gif
px.gif
px.gif

px.gif
Składniki:
- 1 duża pierś z kurczaka
- słoik ogórków konserwowych
- 1 puszka kukurydzy
- 1 duża cebula
- ketchup pikantny i łagodny mały
- 0.5 l majonezu Winiary
- 0.5 kapusty pekińskiej (drobno posiekanej)
- 1 przyprawa gyros

Sposób przyrządzania:

Pierś pokrojoną w kostkę usmażyć na oleju z jedną przyprawą gyros. Usmażoną pierś przełożyć do naczynia i kolejno układając warstwami: ogórek pokrojony w kostkę, cebulę, ketchupy oba na raz, kukurydzę, majonez i posiekaną drobno kapustę pekińską
ja warstwami nie ukladam wszystko razem mieszam pycha

reklama
Dzis pomyslu na obiad brak:(((moze wy mi cos podpowiedzie...aha zaby nie bylo ze tak pozno obiad mam to my jemy jak maz z pracy wroci to jest juz obiado-kolacja...

Do góry