reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sałatki i inne lekkie przekąski:)

reklama
Jak juz tak o panierkach to polecam sezam. Najpyszniejszy do kurczaka lub indyka.
A maka zmiekcza bulke, tzn panierka wtedy jest bardziej puszysta niz chrupiaca.
 
Wiem,że są gotowe panierki. Przynajmniej u nas. Ja zawsze zcieram na tarce suche bułki i na troszkę wkładam do piekarnika, żeby podsuszyć. Z takiej bułki tartej zawsze chrupie
 
właśnie ugotowałam zupę meksykańską, pyszna konkretna na mięsku mielonym zupka
a potrzeba do niej:
1/2 kg mięsa mielonego
2-3 cebule (jak kto lubi)
4 ząbki czosnku (wg uznania)
koncentrat pomiodrowy
4-5 większych ziemniaków
puszka kukurydzy (wlewamy całą zawartość puszki)
puszka czerwonej fasoli (wlewamy całą zawartość puszki)
zioła prowansalskie
sól, pieprz
mięsko podsmarzam z cebulką na patelni w garnku z około 2 litrami wody gotuje ziemniaczki w pokrojone w kostke, potem dodaje kukurydze, fasole mięsko z patelni, koncentrat i przyprawy i razem gotuje aż przejdzie wszystko jednym smaczkiem
najlepsza jest na drugi dzień choć czasem nie zostaje za wiele
 
tygrysku koniecznie musze sprobowac twojej zupki!!!!!!!!W tym tygodniu!

a co do panierki, to ja osobiscie lubie w platkach kukurydzianych,a sos robie do tego z soki z mieska z patelni plus ostra musztarda(ta z kulkami) z lyzka miodu MMMMMMMMMM PYCHA!
 
reklama
Do góry