reklama

Salon Kosmetyczny

reklama
Zasięgnęłam wiedzy u Marcina czym nam czyszczą zęby z kamienia, bo ja nawet nie wiedziałam ;-) : kamień usuwają ultradźwiękami, a potem poleruja roztworem sody.

Ja najczesciej Blend a Med...ale i czasami jakiejsc wybielajacej czy innych bajerow... a plyny tez rozne... Aktualnie mam cos z drogeri DM.

Na 13-stego mamy termin na kontrole z mloda :) Zaraz zrobilam termin jak poczytalam watek dzis :D

U nas wszyscy Elmex. To jedyna dostepna w Polsce pasta do zębów, która zawiera związek fluoru (aminofluorek wapnia), który jako tako się przyswaja. I Elmex ma na to patent. Wszystkie inne pasty mają inne związki fluoru, które nie sa przyswajalne (albo duzo słabiej).
A do płukania płyn Listerine.

A jakiego szamponu do włosów używacie dla dzieci? :-) Bo własnie musze cos kupić.

O właśnie Mamootku, kiedys już tak naukowo pisałaś o Elmex - dzięki za przypomnienie. U mnie dzieciaki też Elmex a teraz my przerzuciliśmy się.
Z szamponami róznie. Ale ostatnio kupiłam bardzo mnie satysfakjonujący (nie pamiętam nazwy...) bo ma w sobie coś co sprawia, że ładnie się Oldze włosy rozczesują, a to u nas wielki problem. Wcześniej używałam psikaczy do rozczesywania, bo było kiepsko ;-) Wiem, że pachnie brzoskwiniowo :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry