reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Same pyszności...-------PRZEPISY

Ja też się jeszcze zastanawiam, ale napewno upiekę mazurka, sernik z brzoskwiniami, i jeszcze jakieś;-) Jajka zrobię faszerowane i zwykłe do tego żurek. Na obiad myślę o czymś takim:
Winiary - Przepisy, Pieczeń świąteczna z owocami, młodych ziemniaczkach z koperkiem i jakiejś sałatce, ale jeszcze nie wiem jakiej:sorry: Zrobię też sałatkę jarzynową, bo lubimy:tak: Jak mi jeszcze coś wpadnie do głowy to dam znać;-)

reklama
ja "odpowiadam za ciasta: rolada bezowa, pasha,sernik nowoyroski- bym powiedziałą tradycyjny,babeczki mufinki
do tego: pieczeń rzymaska,schab pieczony,biała- ugotować i zjeść, jaja gotowane,sałątka jarzynowa, sałatka z kurczakiem

no i tyle zanim dojedziemy do dziadków na śniadanie to zdążymy zjeść pierwsze w domu bo inaczej o 9 już byś musieli siedzieć wszyscy przy stole.- nie będziemy tyranami.

całe szczęście przygotowuje wszystko na społke z mamą i ciocia co do nas przyjechała na świeta:-) no a drugie swięto u tesciów (to jak w gościach:-p)
u nas na obiad w pierwsze swięto: pierś z kaczki z buraczkami i modrą kapusta + pyzy (na parze)
na śniadankio: szynka gotowana, pasztet, jaja gotowane z sosem tatarskim, sałatka warzywna, indyk i schab w galarecie, kiełbasa na ciepło,
ciasta: sernik, babka, rumowiec, miodownik, i do tego pewnie lody jeszcze dla żarłoków;-):-p:-D

u nas przed wszytskim ciurmajs na sniadanie :tak:

sałatka jarzynowa,jeszcze moze zrobie z gyrosa, jaja z chrzanem na obiad idnyk pieczony

sernik+babka

reklama
:-D:-D:-D tez teraz szukałam i nie ma

a to widocznie sie u nas tak nazywa

jaja gotowane , szynka, polędwica wedzony boczek,kabanos schab to wszystko na palteli smazone z dużą ilością startego świeżego chrzanu ;-)... pycha

Do góry