reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

justysia1989 brzuch swedzi bo skora na nim sie rozciaga. tez tak mialam. niestety u mnie nastepstwem byly rozstepy. mimo, ze smarowalam sie specjalnym balsamem 2 razy dziennie przez cala ciaze a pod sam koniec to i 3 razy dziennie. kolezanke z kolei tez bardzo swedzail brzuch a rozstepa nie miala ani jednego mimo, ze smarowala sie od swieta. wiec nie ma reguly na to. widac zalezy to od predyspozycji skory.
tak czy siak jedno jest pewne - brzusio Cie swedzi, bo skora na nim sie rozciaga :tak:

reklama
swietnie!!!!!!!! cofnelam strony do mojej ostatniej wypowiedzi, kazdej z Was cos odpisalam i co ? i mi powiedzieli ze za dluga wypowiedz jak na jedna strone i mam cofnac, wiec cofnelam i dupa, nie ma mojego posta :( teraz mi sie Maly wybudzil na jedzonko wiec pozniej jeszcze napisze :))
Agugucha Gratuluje synka!!!! oby wszystko do konca bylo dobrze, zycze Tobie i Twojemu synkowi duzo zdrowka :)

Czesc dziewczyny ja pol nocy nie spalam,brzuch jak skala i do tego glowa mnie bolala nieziemsko,zatem teraz to mam taki odpal ze normalnie szok:-):-):-):-)chumor mam jak talala dzis:) to juz chyba to czekanie robi wiecie.a i dzisiaj tatus ma wziasc corcie! zobaczymy ,to mama sobie pojdzie na ciastko i gorąco czekolade:))
asuzanna a tego nie wiedzialam o dentyscie,dzieki za informacje,zorientuje sie jak to u mnie wyglada,ja i tak wydam fortune na moje zeby,a tak moglabym malej cos kupic,teraz sobie zazyczyla kase i chce sie w sklep bawic.
agugucha gratuluje synka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i widze marcinek bedzie,:-)
abundzu a aspirant nie chce ci dawac na tabletki,ciekawe ile wytrzyma???? ale jak co uwazaj,bo jak ci sie zachce to moze roznie byc.
justysia mnie swedzi do teraz .smaruje sie oliwka hipp dla dzieci,super.
a jak bys miala mega boskie swedzenia calego ciala musisz to zglosic lekarzowi.,

katerinka i kropelka dzieki za odpowiedz:)Mnie tylko brzuch czasem swędzi i czasem piersi może rosną???a mam jak balony :)Nie cierpie ich :(Bo są wielkie:(
Boję się roztsępów ale jak mają byc to ich nie uniknę :(Już nie chce mi sie leżec ,bo plecy mnie bolą ,ale lepsze to niz by mnie wysłali na szpital na patologie tam by była jazda w obcym towarzystwie ,zalezy jeszcze jakie babki by były :)Może wredne ,może z takim przypadkiem co ja????
Miałam nie jesc już słodyczy ale nie musiałam wczoraj kupic pudło pierniczków w czekoladzie ,jestem zarłokiem :tak:
Dziewczyny nie wiem troche czytałam na necie i niby ja tak tyje bo dużo wody zatrzymuje się w organizmie:(Bo ja tyje 1 kg na tydz więc boje sie ,ale mniej jem niż na poczatku :(Bede wyglądac jak swinka :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

Justysia a moze masz za malo ruchu? ja malo tylam ogolnie w ciazy, ale moja kuzynka np przytyla 20 kg, fakt ze calkowicie sie zmienila, ale juz jest 7 miesiecy po porodzie i wyglada lepiej niz przed ciaza :)

Ja musze sie pozalic bo wczoraj dostalam okres, a powinnam dostac tydzien temu :( tylko ze we wtorek mialam isc do ginekologa i to miala byc pierwsza wizyta po porodzie, bo tak ciezko sie do nich dodzwonic, a jak juz sie dodzwoni to dadza termin miesiac pozniej :/ no i znowu nie pojde bo przeciez gdzie ja tam z okresem :/ czuje sie fatalnie, jest duszno, bola mnie plecy brzuch i mam odruchy wymiotne, ale zawsze tak bylo na drugi dzien, pozniej juz bedzie dobrze. Nikos tez sie chyba zle czuje bo marudny strasznie dzisiaj jest :( A mojego ex nie bylo 2 dni i pewnie dzis przyjdzie, co z pewnoscia nie napawa mnie optymizmem :/ ide sie polozyc z Malym moze nam przejdzie :)

Trzymajcie sie najlepsze Mamusie na swiecie :D

Hej dziewczyny:-)
Dziś muszę pomarudzić:-(miałam kiepski tydzień i do tego przenieśli mnie od poniedziałku na inny wydział,niezbyt mi to na rękę bo znowu będę musiała tłumaczyć i prosić o wyjścia w trakcie pracy na wizytę ale cóż..............

Myślałam,że ex po środowej ostrej wymianie esów się uciszy ale nie:wściekła/y:wczoraj mi napisał"mam ochotę i będę się kontaktował"':wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:to mu odpisałam,że jeszcze raz się odezwie i składam doniesienie na policję o nękaniu:-D
Zabijcie nie pojmę,od mca echo...........człowiek godzi się z faktami a temu odwala i wielce co u mnie,jak sobie radzę,co z dzieckiem ............nie prosiłam go o nic przez tyle czasu ani żeby mnie zawiózł na badania ani o kasę na leki,ciuchy ciążowe,NIC kompletnie,to po cholerę się odzywa ?????????????oczywiście najpierw raczył mnie ponformować,że stracił pracę i nie ma kasy,jakbym nie wiem na co liczyła z jego strony:-D
Poza tym mam doła.............:-(
Cieszę się,że będę mamą ale dobija mnie jak zmienia się moje ciało,czuję się strasznie,jak brakuje energii i z super pewnej siebie kobiety sukcesu zrobiłam się ciepłą kluchą i wiecznie coś mnie dołuje,jakoś tak dziś gorzej sobie radzę z życiem:-(
Sorki za smęcenie ale musiałam się wygadać...........
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko:-)

młoda 1 czasem się ruszam ,to grzybki ,to chodzenie po podwórku ale teraz mnie przeraza bo kazał lekaz leżec ciągle a ja troche oszukuje bo wytyzmac nie mogę :(I sobie chodze po domku ,i wtedy jak już za dużo przechodze zaczyna mnie bolec :(i szybko się kłade bo ja noszę w sobie pęcherzyk ,to się boję strasznie co może sie jeszcze wydarzyc ale juro wiecej sobie pochodze mi pewnie tez grozi przytcie 20 kg albo więcej :((((((Ratujcie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Czasem nie do wytzymania te swędzenie brzucha ,zchęcią bym wzieła szczote i sie rerowała:))))
staram się mniej jesc ,ale same wiecie te zasrane zachcianki mi wszytko psują :((((((Czytałam ile kobuety tyją w ciaży to nawet po 30 kg :(To mnie zbija z tropu ,chyba woda mi się zatrzymuje tonami
Samotna mama 26 Z jednej strony to dobrze ze sie wami ex intersuje :)Ale jak zacznie przesadzac to strasz go policja ja tak zrobiłam bo mósiałam i się nie odzywa bo po co możemy umrzec z dzidzią z głodu a go to bawi ,bo on wpier,,,,,,,,,,same pysznosci i w życiu ma co chce !!!!:-:)-:)-(
Wiecie jakie życie podłe moze byc ,wiecie i ja wiem :(Ale dziś oglądałam celownik i było ze w niespełnej minucie dziewczyna straciła 2 ręce i nogę :(Aż sie ryczec zachciało :(Ale nie poddaje się ,i jest wesoła:)podziwiam

Witajcie:)

Odnosnie SPIRALEK (czytałam tylko ostatnie 2 strony i podlapalam watek:)) - mialam po pierwszym dziecku i wytrzymalam rok. Ciagle bole brzucha itp. Po wyjeciu okazalo sie, ze mam zapalenie macicy i musialam brac ostre antybiotyki, wiec dziewczyny podpytajcie sie dokladnie swoich gin, czy te ktore Wam beda "polecac" sa dobre i odpowiednie do Waszego wieku. U mnie okazalo sie, ze mialam najnormalniej w swiecie zle dobrana, ale nie wiem czy jeszcze kiedys sie na to zdecyduje...

MAM PYTANKO BARDZO WAZNE DO MAM JUZ ROZPAKOWANYCH:

Dziewczyny co bralyscie ze soba do szpitala. Nie pamietam juz jak bylo z Piotrkiem, a nie moge znalezc na necie nic konkretnego, a cholera coraz bardziej mnie strzyka w plecach, wiec wole miec torbe spakowana:))) - z gory dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam Was Waszystkie

Buziaki

reklama
gjoasia pampersy, chusteczki nawilżające , krem na odparzenia ( u mnie nie potrzebne były ciuszki ani żadne oliwki bo położne miały) wziełam też łapki na rączki , smoczek i czepeczki.
dla siebie wzięłam 3 pidżamy, podkłady, kosmetyki (żel, szampon itp. )
ręcznik jeden mały drugi duży. Klapki pod prysznic, kapcie, szlafrok, jaśka, majtki jednorazowe, biustonosz do karmienia wkładki laktacyjne.
No wzięłam też słodycze ;D książkę , ładowarkę , aparat. I dużo wody źródlanej.

Do góry