reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Orchidea Nela też płakała, dałam jej pić, misia i smoka (lepsze to niż namiętnie ssany kciuk) i teraz stęka sobie. Wiem że to ciężkie, ale dasz radę... Dla niego to teraz kara, ale przyzwyczai się.
Ja wychodzę z takiego założenia, że dziecko powinno spać osobno, bo różne rzeczy się zdarzają... A co wtedy jak mamy nie będzie bo będzie np. w szpitalu albo będzie musiała wyjechać?? Mi się źle z Nelką spało, dlatego nauczyłam ją spać w swoim łóżeczku. Bez bujania ani niczego. Ooo już śpi :)
I jak Wam idzie??

reklama
Orchidea Nela też płakała, dałam jej pić, misia i smoka (lepsze to niż namiętnie ssany kciuk) i teraz stęka sobie. Wiem że to ciężkie, ale dasz radę... Dla niego to teraz kara, ale przyzwyczai się.
Ja wychodzę z takiego założenia, że dziecko powinno spać osobno, bo różne rzeczy się zdarzają... A co wtedy jak mamy nie będzie bo będzie np. w szpitalu albo będzie musiała wyjechać?? Mi się źle z Nelką spało, dlatego nauczyłam ją spać w swoim łóżeczku. Bez bujania ani niczego. Ooo już śpi :)
I jak Wam idzie??
Niby lezy...mruczy...kolysanki mam wlaczone...ja wiem ze to i tak i tak musimy przejsc..o wstajeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...!;/ wrrrr...... o polozyl sie:) Chyba sprawdzal czy jestem... Ja z nim spalam jak byl malenki i mialam dola:) pomagalo mi to.. Dokladnie jak piszesz roznie bywa... Mloda ja napisalam im wiadomosc podalam adres dokladny i dlaczego ciagle pisze-sprawdzamy adres..

Ja kupuję sobie takie pisemko " Mamo to Ja " i tam ostatnio pisali o zasypianiu. Podkreślali, żeby dziecko nie zasypiało na rękach... żeby wkładać do łóżeczka, głaskać, ale nie zasypiać z maleństwem i żeby właśnie ono nie zasypiało nam na rękach.
Dopiero to przede mną, dokształcam się :p

Puki co, mamy wieczór i znów jest tęsknota, chore myśli przeplatane głupotami.

U nas tak samo bylo z tym nieszczesnym smokiem, potrafila plakac 2-3 godziny...Ale to bardzo szybko mija - a im dziecko mlodsze tym szybciej :)

Jak tam? Juz spi??

Margolcia tez chcialam spac z Mloda przez pewien czas, bo skoro i tak spie sama, to nawet milo by bylo..ALe sie nie dalo..Nie dosc ze rozpycha sie jakby miala ze 2 metry (patrz schemat na nk ;p) to jeszcze z czasem zaczela sie czesciej budzic i chciala sie bawic zamiast spac. O dziwo jak spi u siebie to nie ma tego prolemu.

Carla dla mnie to tez bylo dziwne, ze dziecko spi z Mama, ale jak sama zostalam Mama to jakos mi to sie wydaje dobrym rozwiazaniem :) Nikos swietnie radzi sobie beze mnie, wiec nawet jak pojde do szpitala to nie bedzie problemu :) ale tak jak pisze, chyba musze go juz zostawiac w lozeczku, bo mnie wszystko boli, cala pokopana jestem :/
Orchidea wiesz co, ja nie wiem dlaczego tak pisza :/ Zapytaj jeszcze Katerinki, ona miala zalozyc tam profil, ciekawe czy jej tez tak pisza?
Margolcia hehe pewnie starszy syn juz interesuje sie innymi dziewczynami, wiec nie moze juz spac z Mama, bo siara tak jak piszesz :)

Dziewczyny jesli nie chcecie czytac czyis postow to poprostu wejdzcie w profil danej osoby i dodajcie do listy ignorowanych i posty tej osoby stana sie dla was niewidoczne.
nie dotyczy to moderatorow.

Lepiej jak teraz się pomęczysz niż jak Jaś będzie starszy. Ja i siostra spałyśmy baaaardzo długo z rodzicami, bo miejsca w pokoju na nasze łóżka nie było :) Ale było to chore, ja z tatą a Kasia z mamą spała. Może przez tak długie spanie z rodzicami mam do tego wstręt :) Nela budzi mnie ok 7-8 rano i nie ma opcji, żebym ją wzięła do siebie jeszcze na drzemkę. Jak karmiłam cyckiem to ją brałam i tak zasypiałyśmy, ale ona w nocy wstawała to też musiała odespać :)

Moja siostra po ojca pojechała, ale wczoraj to ja z Nelą musiałyśmy jechać :/ I cholera tak codziennie!! I siostra ma pretensje że dziś też nie pojechalam do ona się umówiła!! Po prostu kocham po nocy jeździć z wrzeszczącym dzieckiem :/ Mam dość tego niańczenia własnego ojca... Ciekawe co ja zrobię w przyszłym tygodniu jak Kaśka do Łodzi na tydzień jedzie...

Spiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!:D jupi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D W cale to tak dlugo nie trwalo..:) a w bujaczku czasem godzine go bujalam!:) Ale lepiej nie bede zapeszac bo jeszcze sie obudzi...

Daffi niby tak..ale ja i tak czytam nie logujac sie wiec i tak widze te posty i tak..:)

haha katerinkaaaaaaaaaaa wiec pytam:) zalozylas konto na stretcom?

candy no przestan sie fohowac:)

carla twoj ojciec jest dziwny..;/ ehh..

Apropo zrobilam dzis internetowe zakupy a aptece dbamyoceny.pl i powiem wam paracetamol 500 mg 20 tabletek 40 groszy!!!!! w szoku bylam:) zamowilam tam troszeczke i np krople zoladkowe 1,70!! :) no nie wiem ale wydaje mi sie to mega tanio..przesylka kurierem tylko jest i kosztuje 9.99 ..mi to roznicy nie robi bo jesli mialabym jechac do leborka po zakupy wydalabym na bilet w dwie strony 11 zl..

Ostatnia edycja:
reklama
Mi Nikos roznie zasypia, na przyklad wczoraj zasnal o 22 a dzis o 19 :) nie wiem dlaczego tak roznie spi :) a nawet czasem jest tak, ze zasnie o 18 a obudzi sie o 20 i do 24 sa zabawy ;/ za to budzi sie zawsze o 7 a ja jeszcze spie chwile ( dzis nawet 3 godziny hehe) a on sie bawi, chodzi po pokoju, po mieszkaniu ( na szczescie moja mama juz wtedy nie spi)
Carla a Twoj Tata nie ma prawka? Czemu sam nie moze wracac?

Do góry