reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sen i spanie

U nas tez od dluzszego juz czasu jedna tylko dzemka w dzien i wlasnie ja sobie ucina...Zazwyczaj klade ja ok14:00 i spi od godziny do dwoch...I wtedy od ok 20:00 juz spi do rana...ostatnio do 8:30

reklama
Wojciaszek śpi w dzień dwa razy po 1,5 godziny. Najczęściej: 10.00-10.30 i 15.00-16.30. A w nocy od 20.00-20.30 do 7.00-8.00. Co ciekawe rano budzi się o podobnej godzinie, niezaleznie o której go położymy spać.
A jak na urlopie go przetrzymaliśmy po tej 7.00-8.00 to bawił się w łóżeczku i znów zasypiał i potrwfił spać do 9.00-9.30. Już nie pamiętam kiedy ostatnio tak się wyspałam. :-)

Wojciaszek śpi w dzień dwa razy po 1,5 godziny. Najczęściej: 10.00-10.30 i 15.00-16.30. A w nocy od 20.00-20.30 do 7.00-8.00. Co ciekawe rano budzi się o podobnej godzinie, niezaleznie o której go położymy spać.
A jak na urlopie go przetrzymaliśmy po tej 7.00-8.00 to bawił się w łóżeczku i znów zasypiał i potrwfił spać do 9.00-9.30. Już nie pamiętam kiedy ostatnio tak się wyspałam. :-)

Mamoot, czy Ty przypadkiem nie piszesz o Matisku? ;-):-D:-D:-D

Ola niestety dla mamy od pewnego czasu śpi tylko raz. Najczęściej między 11-13. A wieczorem kładziemy ją 19.30-20.30 i śpi do rana tak gdzieś do 7. Ostatnio zdarza jej się jedna pobudka w nocy ale to chyba zęby. Dostaje piciu i szybko zasypia.

Kuba śpi jeszcze raz albo dwa. Rano ok 3 godz, po południu ok 2 i potem od 20 do 7 rano. Ale coraz częściej zdarza mu się rezygnować z popołudniowej drzemy, albo spać 1 godzinkę

Kuba niezły jest :) u nas ten sam schemat od 3 m-cy- czyli noc 20/21-+/-8 a w dzień jeden raz ok 2h, ale jak sie zdarzy że w dzień prześpi tylko 45 min i coś go obudzi to druugi raz i tak nei pójdzie spać, z tym że później to już nieznosny jest...
a ostatnie dni Karol wszystko przesunal do przodu - chodził później spać i spaliśmy do 9 sobie :) ale jutro koniec laby bo mama idzie do pracy :(

Kuba śpi jeszcze raz albo dwa. Rano ok 3 godz, po południu ok 2 i potem od 20 do 7 rano. Ale coraz częściej zdarza mu się rezygnować z popołudniowej drzemy, albo spać 1 godzinkę
Super, dokładnie tak samo jak Marcinek :-) A już myślałam, że tylko mój Niuniek jest takim śpiochem i zastanawiałam się, czy się nie zacząć martwić :-D

Matek odkąd zaczął spać w ciągu dnia 1 raz to szybciej na noc usypia- dziś o 19.30 usnął więc ja jutro znów będę mieć poranną pobudkę:szok:

reklama
Ania, może uda mu się pospać trochę dłużej :-)
Marcinek od jakichś 3 dni nabrał zwyczaju informowania mnie, że chce mu się spać - po prostu ciągnie mnie do swojego pokoiku i pokazuje na łóżeczko :tak: Dzisiaj chciał się kłaść już o 18.30 :-D, ale udało mi się go trochę przetrzymać kolacją i kąpielą - zasnął podobnie jak Matek ok. 19.30.

Do góry