R
rysia85
Gość
Natolinko Miłosz śpi w nocy najdłużej tak ok.10 godz.a w dzień łącznie (przeważnie są dwie drzemki) śpi od 1 do 3 godz (ale to też rzadko)..a wieć jego maksimum dobowego snu to jakieś 13 godz

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

). Natomiast w dzień ma różnie. Czasami rano pada nieprzytomny ze zmęczenia (ok.8:00-9:00) i śpi 1-2 godziny. Potem jeszcze po południu ma drugą drzemkę, która trwa podobnie ok. 1-2h (ok. 13:00-14:00). Niekiedy znowu rano wcale nie granie się do spania i śpi dopiero po południu, o podobnej porze. Wtedy zazwyczaj przesypia 2-3 godzinki. Myślałam, że powoli przestawia się na jedno spanie, ale zdecydowanie częściej śpi dwa razy w ciągu dnia. Nie mogę go nie położyć rano, bo sam idzie do łóżeczka, bierze smoka i chce wejść do środka. Jak jest śpiący, to wystarczy, że go przykryję i za 5 minut nie mam dziecka
Jeśli nie chce spać, nie będzie, chyba żebym go usypiała na siłę, czego nie robię :-) W sumie tego snu Wojtusia wychodzi dość sporo, bo 14-16 godzin
No cóż, w końcu wypadałoby, żeby odespał okres noworodkowy, gdy budził się co 1,5-2 godziny (przez 4 pierwsze miesiące!!!)
chociaż w żłobku to troche inaczej wygląda bo spać tam nie chce, a jak już spi to bardzo czujnie i się budzi :-( ale nie dziwne, najpierw musi się przyzwyczaić do nowych warunków 
a Patryk przedwczoraj zrobił pobudke już o 4 rano
dzisiaj było troszke lepiej bo o 5
ehh trzeba się pocieszać ze bedzie lepiej 
więc jest ostra jazda bez trzymanki
nawet nie wiem czy ta dzisiejsza podwyższona temperatura to nie wina zębisk, które się próbują wykuć
Nocki jakoś się nie boje, ale jak sobie pomyśle o pobudce o 4-5 rano to już mi słabo
Dobrze, że jutro wolne, więc może jakąś drzemke w ciągu dnia sobie zafunduje, a co!