reklama

Sen maluszkow

reklama
MAKUC - Super:-D Doszła do wniosku, że skoro nie jest już niemowlęciem, to pora zacząć spać jak dziecko :-D Wszystkiego najlepszego dla małej :-)
Swoją drogą u nas też Przemek zaczął przesypiać noce po urodzinkach, tyle że pierwsza cała przespana noc była z tydzień przed urodzinami, a druga przespana noc właśnie po dniu urodzin :-) I potem już zaczęło się to częściej zdarzać, chociaż normą się jeszcze nie stało.

makuc, piękny prezent wam Alicja sprawiła na własne urodziny :-)

U nas też dzisiaj dobra nocka, Patryk spał prawie 12 h :szok: bo poszedł spać jakoś po 20 a obudziliśmy się o 8 :-D no i pobudki może ze 2 na smoka, więc prawie jakby ich nie było ;-)

a co do drzemek to u nas generalnie dwie, ale zdarzają się dni kiedy jest jedna, tylko że wtedy trzeba wcześniej kłasć go spać bo jest mega zmęczony. No i oczywiście smok musi być :sorry: niby go wypluwa ale jak się budzi to płacze i go szuka, więc nocy bez smoczka sobie nie wyobrażam, uspokaja w 3 sekundy. W ciągu dnia staramy się mu nie dawać chyba że bardzo płacze, marudzi itp. albo sam go dorwie wtedy lata z nim po cały domu, ale nie ssie go tylko trzyma w kąciku ust, śmiesznie to wygląda :-D Jedyne miejsce gdzie smok jest całkowicie zbędny to wózek i wyjście na spacer :-)

Mój Kamilek zmienił pory spania popoludniowa drzemkę przeniósł z 10 na 12.30 i spi dwie godzinki a wieczorne spanko z 18-19tej na 22 i spi do 8-8.30 tez spi całą nockę bez marudzenia.
A co do smoczka to musi mieć dwa do zasypiania jeden w buzi drugi w rączce jak już zasnie to żadnego nie potrzebuje.no ale budzi się na mleczko jeszcze jak był młodszy to nie a teraz znowu zaczął od jakiś dwóch miesięcy

Ostatnia edycja:
U nas smoczek też tylko do spania,no,chyba ,że dorwie sama - sięga przez szczebelki łóżeczka i wyciąga smoczka,misia,a potem bierze taką podusię pluszową,co ma ją w zabawkach,kładzie ją na podłodze,kładzie się na niej (główka na poduszce,pupa w górze;)) i mówi "aaa":-D.Nie to,żeby mi pokazywała,że jest śpiąca,ona tak po prostu odtwarza sobie spanie;).

Alicja znowu chyba jakimś ewenementem jest, gdyż smoczek w buzi może ze 4 razy miała i to bardziej dla zabawy ;-):-D za tu "uzależniona" jest od pieluszki tetrowej. Nie ma bata, żeby ją bez niej spać położyć :szok:

ooo, mój też spał kiedyś z tetrową pieluchą, ale przestał.
Natomiast chyba utrwala się brak drugiej drzemki :confused: ale w sumie 12h ciągiem w nocy a później 2h w ciągu dnia to jest fajnie

bierze taką podusię pluszową,co ma ją w zabawkach,kładzie ją na podłodze,kładzie się na niej (główka na poduszce,pupa w górze;)) i mówi "aaa":-D.Nie to,żeby mi pokazywała,że jest śpiąca,ona tak po prostu odtwarza sobie spanie;).
Jakbyś opisywała Oliwię :-)

Roxannka wieczorna butla w łóżeczku zdała na razie egzamin :-) 3 wieczór z rzędu i zasypianie idzie całkiem nieźle :-)
Kończy mleko, oddaje butlę, dostaje smoka, odwraca głowę, gasi się lampkę i cisza...
Dziś nawet nie dokończyła mleka, padła... ale mało podobno spała w żłobku.

Ostatnia edycja:
reklama
NAT mi się wydaje, że to jest nawet więcej niż "nieźle". W każdym razie ja zdecydowanie wolalabym Twoją opcję niż pobudki w nocy i 2 drzemki w dzień po max. 1h ;-) bo tak na dobrą sprawę nic się przez tą godzinę zrobić konkretnego nie da a tak przez 2h to już nawet i odpocząć sobie spokojnie można.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry