reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

My tez kupimy wozek po urodzeniu sie dzidzi, tak jak Sylwia mowi, przez pierwsze tygodnie to raczej sobie z malym nie pospacerujemy:eek:

Mrozik
z tym jedzeniem mnie ubawilas:-D:-D:-D, czyli nawet jesli mialabys byc do szpitala wyslana ,nie zrobiloby to na tobie jakiegos wiekszego zwrazenia??:-D no to fajnie:-D
Trzymam kciuki za te 5 tygodni a moze i wiecej:tak:

reklama
Uj, ale newsy!
Mrozik no to trzymaj się dzielnie biedaczku i zaciskaj mocno nóżki, hihi. Ja też biorę fenoterol+isoptin, ale szyjke mam jak ze stali, co poniekąd też nie jest takie fajne.
Będzie dobrze, napewno!!

Evelina no to ładna pobudka! U nas kilka lat temu było słabe, ale uczucie dziwne.

Sylwia a dlaczego przez pierwszy miesiąc nie wyjdziesz na spacer??

Mam dzisija spokój, bo Julka właśnie plażuje z dziadkami a ja zaraz kawkę i do ogródka poczytać coś i same nogi na słońce wystawić, hihi.
Miłego dnia dziewczynki!!

NAUR nie wiem dlaczego, ale u mnie tak przyjęte:-), że przez 1 miesiąc życia dziecka się nie wynosi z domu.
MROZIK moja kolezanka na studiach w 30 tyg praktycznie juz nie miała szyjki. W szpitali przez miesiąc polezała i................ urodziła 12 dni po terminie:tak:. Ty nie łaź nigdzie ( np na podwórko), jedz w łóżku, WSTAWAJ TYLKO DO TOALETY ( na siusiu moze być basen) Wtedy donosisz na 100%:happy: Acha oddaj się lekturze książki "I ty mozesz miec super dziecko":-p

Sylwia wlasnie poczytalam sobie o pierwszym spacerze noworodka i juz po 2 tygodniach mozna z bobo pojsc na spacer:tak:, zalezy to od tego czy dziecko urodzilo sie zdrowe, od warunkow pogodowych ..... dzieckoOK.pl
a u nas lato , cieplo takze super!

A mnie cos skurcze dzis lapia, brzuch jakis gorzysty sie robi:baffled:, twardy, wypilam magnez i chyba nospe sobie zapodam, spacer mamy w palnach, no ale nie pojde chyba jesli dalej tak bedzie.

To napewno, jedyne czym sie martwie to czy te dwa tygodnie wystarcza dla mamy zeby doszla do siebie i mogla kupis wozek dla swojego malucha, no chyba ze przez internet:tak:

A TO JEGO CECHY:
Opis :
- Aluminiowy stelaż
- Miękkie zawieszenie ( na wahaczach )
- Zespolony hamulec kół
- Regulacja wysokości rączki
- Możliwość montażu spacerówki przodem lub tyłem do kuerunku jazdy
- Pięcio punktowe pasy bezpieczeństwa
- Plastikowa gondolka od spodu - pełni funkcję kołyski
- Blokada zabezpieczająca złożenie się wózka
- Metalowy kosz na zakupy
- Stelaż składany jedną ręką za pomocą mechanizmu w rączce
- Regulowane oparcie wewnątrz gondolki
- Felgi szprychowe, koła pompowane

W skład zestawu wchodzi :
- Gondola
- Spacerówka
- Stelaż wózka z kołami i koszem
- Torba na drobiazgi
- Dwa pokrowce na nóżki
- Budka

Witam mamusie!
Ja dziś niemam najlepszego samopczucia, bardzo ciepło u nas siedze w domku bo na dworze skwar, jutro wizyta u gina prosze trzymajcie kciuki, wczoraj sie troche wkurzyłam na swojego promotora bo najpierw ustalił termin na ok 15lipca obrona a wczoraj podał ze 2lipca a ja jescze w proszku z pracą do środy musze oddac wiec siedze i poprawiam prace, ja tez mam co jakiś czas ból brzucha tak jak na okres jutro sie dowiem co to jest.
Mrozik trzymaj sie jestesmy myslami z Toba dasz rade wytrzymac min 5tyg, jestes dzielna i dla dzidzi mozna wtryzmac wszystko, pisz jak sie czujesz duzo odpoczywaj polecam ksiązke język niemowląt dziś sobie tez trzoche dla relaksu poczytała,:tak:
Ola tez czytałam ze w taką pogode gdy jet ładnie i ciepło mozna spokojnie w drugim tygodniu wyjśc na krótki spacerek ale to jest uzaleznione tak jak piszesz od pogody i zdrowiam maluszka,
Sylwia ładny wózek, ja zdaje sie na meza sam wybierze i zamówi na poczatku sierpnia wie jakie mi sie podobaja:-)
Evelina ciekawa pobudka
Pozdrawiam dziewczyny i trzymajcie kciuki jutro z anas mam nadzieje ze to moje kiepskie samopoczucie ból brzucha to tylko wiercenie sie małego!

reklama
a to moj, tylko nie wiem jaki kolor jesczcze bordowy czy popielaty

to z fotelikiem maxi cosi(dochodzi budka nad glowe i cieply spiworek)
quiBuzz-with-Cabrio-RedFl.jpg

a to spacarowka , (stelarz jest caly czas ten sam tylko wklady inne , spacerowy i fotelik-mala gondolka)
Buzz-Sulphur.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry