reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

witam was dziewczyny:-)
wlasnie wróciłam od gina,okazało się ze będzie dziewczynka no i najprawdopodobniej Julka (choc to jeszcze nie na 100%):-)moj A.leciutko zawiedziony bo myślał ze bedzie syn,w koncu u niego w rodzinie sa same dziewczyny a nie ma zadnego chlopca...no ale jakos to przetrawi chyba :-)
mała jest juz ułożona głowką w dół i wazy 1593g
piszecie tu o szyjce a ja z wrazenia calkiem zapomnialam i nawet sie nie spytałam lekarza,a czy zeby to stwierdzic czy sie skraca to musi mnie badac normalnie czy to tez widac na usg????kurcze ale dupa ze mnie ze o tym zapomnialam:-(

Naur super ze masz szybciej termin,ale z drugiej strony juz sie przyzwyczailam ze mamy rodzic w podobnym terminie...z reszta ja i tak chyba zosane na samym koncu bo z tych dzisiejszych pomiarów zauwazylam na wydruku ze termin mi wyszedl na 31.08,wiec wy bedziecie juz mamusiami a ja dalej bede jak slonica lazic:-(

co do wózków to ja tez kupuje po porodzie,z tym akurat sie nie spieszy bo na spacer przeciez nie pojde w pierwszym dniu;-)

reklama
Kasia my już mamy wózek :tak: taki grnatowo-kremowy firmy Deltim model fokus :tak: jest bardzo fajny bo jest dosyć lekki i jest 3w1 czyli głęboki, spacerówka i fotelik wszystko wpinane w stelaż :-D
Co do szyjki to mi gin zawsze ją bada na fotelu i od razu mówi że wszystko jest ok i nic nie musze sie go pytać. Jak pójde 10 lipca na wizyte to mam nadzieje, że też wszystko bedzie dobrze :-D
Co do płci dziecka to gratuluje córeczki :tak: ja też bardzo chciałam dziewczynke a mój mąż syna! jak sie dowiedzieliśmy ze będzie chłopiec to mój mąż popłakał sie ze szczęścia :-D ja poczułam lekkie rozczarowanie ale teraz strasznie kocham tego bąbla i nie moge sie doczekać kiedy będzie na swiecie :-) synuś mamusi :tak:

cześc dziewczynki;-)
Co do samodzielnego badania szyjki to ja odradzam, bo pytałam sie lekarki i ona powiedziała, żeby obsolutnie samemu nic nie sprawdzać, bo po pierwsze możemy jakies bakterie przenieśc do pochwy a po drugie nie daj Boże cos naruszyć:szok:W tej sprawie to ja sie zdaje całkowicie na specjaliste, chociaz w trakcie starań codziennie badałam szyjkę i wiem jak to sie robi ale teraz nie chce za nic ryzykować.

Rabbitmysle, że rozwiazanie, któe proponujesz jest ok, :-)chociaż ja zakupie jedynie majtki wielorazowe z siateczki.Widziałam dzisiaj w sklepie z odzieża dla kobiet w ciązy 5 par za 15 zł, wiec cena nie jest zła:-) A z tym traktowaniem kobiet w ciązy tp ja tez z reguły spotykam sie z podobnymi reakcjami jak Ty, chopciaz ostatnio juz kilka razy przepuszczono mnie w kolejce i ustąpiono miejsce ale są to na prawde bardzo żadkie przypadki a najgorsze jak mowisz sa własnie stare babory, co w Kosciele pewnie klęczą przed samym ołtarzem:-):rofl2:

KasiaWiefajnie z tym porodem w wodzie:-)ja zawsze tak chciałam rodzić i w tym szpitalu, gdzie zamierzamy rodzic takie porody są ale teraz sie jakos sama zastanawiam, zobacze po jutrzejszej szkole rodzenie bo połozna ma własnie na ten tamat mówić.
Ja dzisiaj byłam wybrac położną środowiskową i w przyszłym tygodniu będe do niej dzwonić, żeby się umówic na spotkanie.

Janbor jak to wybrać położną środowiskową? to my musimy same sie do niej zgłosić? :szok: ktoś mi mówił że szpital wysyła zawiadomienie do naszej przychodni i położna sama wie kiedy ma przyjść! :baffled: teraz to już zgłupiałam :-( spytam sie jutro o to w szkole rodzenia :tak:

Janbor no wlasnie sie zastanawialam o co chodzi:-)
dziewczyny czy wy znacie sie dokladnie na tych oznaczeniach z usg?bo ja znalazlam jaki skrut co oznacza ale mam tu tez CI i dokladnie nie wiem o co w tym chodzi,doczytalam tylko ze norma jest (74-83) a mojej malej wyszlo 85 czyli powyzej normy,tylko nie wiem czego normy:-(

Z tego, co ja sie dowiedziałam to szpital nie ma obiwiązku wysyłania zawiadomienia do przychodni, mówiono nam na szkole rodzenia, ze mamy sie same zgłosic do przychodni, do której bedziemy chodzić i wybrać położną.W szpitalu podajemy gdzie bedziemy chodzic i wtedy szpital wysyła jakies papierki ale to sie chyba tyczy dziecka a co do połoznej to nas poinformowała połozna w szkole rodzenia, że mamy w ten sposób to załatwić.Ja sie jeszcze wszystkiego dopytam tej połoznej jak do niej bede dzwonic w przyszłym tygodniu to Wam napisze co i jak.:-)

KasiuWie gratuluje córci ciesze sie że wszystko ok!
Naur fajnie ze szybszy masz termin ja to pewnie na końcu bede rodziła.
Mam do Was pytanie czy znacie jakies prywatne szpitale w Bydgoszczy badz warszawie ale naprawde dobre niewiem ale zaczynam obawiac sie tego strajku i tak sobie pomyslałam ze w razie co moze bym sie tam zgłosiła wiem moze to głupie ale juz sama niewiem co mam mysleć?co do porodu w wodzie sama chciała ale podobno jest mnóstwo przeciwskazań ciąza musi byc książkowa tak nam mowili na szkole rodzenia.
pozdrawiamy Was!!!:-)

reklama
o kurcze coś ucięło moją wiadomość :-(
pisałam do Natalki że ja nie szukam prywatnego szpitala bo uważam, że nawet jesli bedą strajki to poród jest na tyle nagłą sytuacją że musza udzielić pomocy :szok: niech by tylko odmówili to zrobie taką afere ze odechce im sie strajków :tak:
KasiaWie
Prawid

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry