reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Dobre Mongea :tak:- ja naprawde słaba jestem w odczytywaniu tych usg. Ledwo sie domyśliłam że to nóżki widać, dopiero jak Sylwia napisala, bylam pewna :-D:szok:

reklama
Witam wszystkie szczęśliwe Mamusie.
Naur gratuluję córeczki, tez cieszę się na to doświadczenie wychowywania dwóch bab. Chociaż R. po przyznaniu Polsce Euro 2012 stwierdził, że zdążymy jeszcze spłodzić syna:laugh2:. Tak naprawdę to tez bardzo się cieszy.

A ja jestem chora. poszłam do lekarza, bo bardzo bolało mnie gardło i chciałam zapytać, czy mogę brać jakieś pastylki, a ona do mnie, po badaniu, że mam zapalenie gardła i muszę brać antybiotyk. I jeszcze, że korzyści przewyższają ryzyko i takie tam. Na szczęście to tylko czysta amoxycilina.
Bo jam mam ten problem, że często przechodzę infekcje bez gorączki i potrafię czasem nieźle się załatwić.

No to zdrówka Evelinakol:tak:
Jeśli chodzi o odczyt usg,to czasem nic nie moge rozpoznac:-p nawet na swoim które przeciez widzialam na ekranie:tak:
Mongea twoja szczegółowa lista "toszke"mnie przerazila:szok: ale dobrze ze nam podalas,zawsze łatwiej z opisem:tak:
Madziara gratuluje zdolnej córeczki,Sliczna mała zwyciężczyni:-)

Evelinakol hihi, na mistrzostwa to my pójdziemy w damskim gronie, bo ja uwielbiam a córy się wychowa, poza tym Julka już bawi się najchętniej pociągami. A że ćwierćfinały będą w Gdańsku, to lepiej być nie może! Już zbieramy na bilety!

Madziara pogratuluj córce wyników! Pozazdrościć ducha sportowego!!

Mongea właśnie, jak to z tą cesarką jest, na wszelki wypadek pytam, bo ostatnio omal mnie nie pokroili.. Ja po ZZO wstawałam w zasadzie zaraz po porodzie i nie musiałam lerzeć, ale to pewnie jakoś inaczej, mniejsza dawka czy jak?? No i odchody (paskudny wyraz) też takie obfite?

A co do listy, to kosmetyki do makijarzu a zwłaszcza podkład są nieodzowne, hihi, bo ja byłam jakaś szarozielona w plamy różowe przez 2 dni, aż się przeraziłam jak to zobaczyłam, no i zaraz zamaskowałam cerę podkładem, tusz na rzęsy i można jakoś się czuć! Ale to też zima była, więc cera bladziuchna..

Ja dzisiaj leniu****e i czytam książke, którą dostałam od mężą. Na dwór nawet mi się nie chce iść, bo zimno - mimo że słoneczko świeci

Hallo dziewczynki!! Hop hop .Jest tu kto???

Ja znowu pierwsza:confused::eek:

Dzisiaj nie umialam dobrze spac, cos mi sie stalo z kolanem, wogole to zauwazylam pare zmian u siebie:

1)bol brzucha przy przekrecaniu sie z boku na bok, albo kiedy spie za dlugo na wznak, bol eksplodujacego brzucha i rozpychanych kosci!!!:baffled:
2)wczoraj bylismy jak zawsze w weekend na spacerku z moim manem, ale zauwazylam ze dystanse robia sie coraz krotsze:confused::szok:, kondycja podupada,sapanie, slabosci, dusznosci
3)bole w stawach, najmocniej w kolanie(moze to nie ma zwiazku z ciaza?)
4)no i brzuch robi sie teraz naprawde coraz wiekszy i chyba tyje:szok::szok:tak na maxa!!!druga broda mi chyba rosnie i barczysta sie jakas zrobilam, ja nie wiem ale nie podoba mi sie to:wściekła/y::sick::baffled::eek::dry::no:

Nic sie Ola nie martw - po ciąży na pewno wrócisz do normy :tak:. Stawy mogą boleć, a na pleckach spać nie wolno!!:szok:. Podobno ciężar macicy jest duży i uciska cosik tam..... , najlepiej na lewym boku (chociaż w nielicznych artykułach piszą ze na prawym :-D). Na lewym podobno trzeba bo jest wtedy najlepsze krążenie i maluszek dostaje maksimum tego co mu trzeba. Oczywiście to tez wiem tylko z artykułów;-)

Jeszcze jedno Ola - czy to na pewno przytyłaś, czy może "spuchłaś"? Jak jest ciepło to tak często się dzieje, a u ciebie chyba cieplutko:tak:. Ale jeśli to opuchlizna i nie przechodzi po nocce, to lepiej zapytać lekarza czy wszystko ok.... Dają wtedy skierowanie na badanie krwi, moczu itd
A jak z wyjazdem? pozwolił lekarz odwiedzić ci rodzinkę?

z wyjazdem nic jeszcze nie wiem bo wizyte mam jutro, a z ta spuchlizna to nie jest "to" Mrozik:no:, tyje poprostu i juz, do tej pory mialam spokoj z tyciem to sie teraz zaczyna , tak juz na dobre:dry:, tym bardziej ze brzucho nie moze byc wiecznie taki maly, kolezanki powiedzialy mi ze jeszzcze troche i mnie wywali, no i sie sprawdza:-D:-D, kochane sa nie???eee tam po ciazy sie wezme za siebie:tak::tak:, mam nadzieje ze mi motywacja nie wygasnie:eek:
Po za tym ciaza jest ciaza i bez cudnego brzuszka co to by byla za radosc?:-D
A u ciebie Mrozik co tam? w porzadeczku wszystko?

reklama
A dziękuję, odpukać na razie wszystko dobrze. A brzusio to pewnie że być musi. Ja już sie tak przyzwyczaiłam, że zastanawiam sie jak to będzie jak go nie będzie :-D. Teraz jest naprawdę duży. Zresztą jak już pisałam, bez powodu mi przecież nie ustępują miejsca ;-). Teraz sie bardziej senna zrobiłam i męczy mnie strasznie stanie - chodzić mogę, przeważnie ze dwie godzinki sobie łażę. tyle że teraz już wszystko dużo wolniej idzie ....

Do góry