reklama
evelinakol
Sierpniowa mama'07 mama marianny i olivera
Witam wszystkie szczęśliwe Mamusie.
Naur gratuluję córeczki, tez cieszę się na to doświadczenie wychowywania dwóch bab. Chociaż R. po przyznaniu Polsce Euro 2012 stwierdził, że zdążymy jeszcze spłodzić syna
. Tak naprawdę to tez bardzo się cieszy.
A ja jestem chora. poszłam do lekarza, bo bardzo bolało mnie gardło i chciałam zapytać, czy mogę brać jakieś pastylki, a ona do mnie, po badaniu, że mam zapalenie gardła i muszę brać antybiotyk. I jeszcze, że korzyści przewyższają ryzyko i takie tam. Na szczęście to tylko czysta amoxycilina.
Bo jam mam ten problem, że często przechodzę infekcje bez gorączki i potrafię czasem nieźle się załatwić.
Naur gratuluję córeczki, tez cieszę się na to doświadczenie wychowywania dwóch bab. Chociaż R. po przyznaniu Polsce Euro 2012 stwierdził, że zdążymy jeszcze spłodzić syna

A ja jestem chora. poszłam do lekarza, bo bardzo bolało mnie gardło i chciałam zapytać, czy mogę brać jakieś pastylki, a ona do mnie, po badaniu, że mam zapalenie gardła i muszę brać antybiotyk. I jeszcze, że korzyści przewyższają ryzyko i takie tam. Na szczęście to tylko czysta amoxycilina.
Bo jam mam ten problem, że często przechodzę infekcje bez gorączki i potrafię czasem nieźle się załatwić.
No to zdrówka Evelinakol
Jeśli chodzi o odczyt usg,to czasem nic nie moge rozpoznac
nawet na swoim które przeciez widzialam na ekranie
Mongea twoja szczegółowa lista "toszke"mnie przerazila
ale dobrze ze nam podalas,zawsze łatwiej z opisem
Madziara gratuluje zdolnej córeczki,Sliczna mała zwyciężczyni:-)

Jeśli chodzi o odczyt usg,to czasem nic nie moge rozpoznac

Mongea twoja szczegółowa lista "toszke"mnie przerazila

Madziara gratuluje zdolnej córeczki,Sliczna mała zwyciężczyni:-)
Evelinakol hihi, na mistrzostwa to my pójdziemy w damskim gronie, bo ja uwielbiam a córy się wychowa, poza tym Julka już bawi się najchętniej pociągami. A że ćwierćfinały będą w Gdańsku, to lepiej być nie może! Już zbieramy na bilety!
Madziara pogratuluj córce wyników! Pozazdrościć ducha sportowego!!
Mongea właśnie, jak to z tą cesarką jest, na wszelki wypadek pytam, bo ostatnio omal mnie nie pokroili.. Ja po ZZO wstawałam w zasadzie zaraz po porodzie i nie musiałam lerzeć, ale to pewnie jakoś inaczej, mniejsza dawka czy jak?? No i odchody (paskudny wyraz) też takie obfite?
A co do listy, to kosmetyki do makijarzu a zwłaszcza podkład są nieodzowne, hihi, bo ja byłam jakaś szarozielona w plamy różowe przez 2 dni, aż się przeraziłam jak to zobaczyłam, no i zaraz zamaskowałam cerę podkładem, tusz na rzęsy i można jakoś się czuć! Ale to też zima była, więc cera bladziuchna..
Madziara pogratuluj córce wyników! Pozazdrościć ducha sportowego!!
Mongea właśnie, jak to z tą cesarką jest, na wszelki wypadek pytam, bo ostatnio omal mnie nie pokroili.. Ja po ZZO wstawałam w zasadzie zaraz po porodzie i nie musiałam lerzeć, ale to pewnie jakoś inaczej, mniejsza dawka czy jak?? No i odchody (paskudny wyraz) też takie obfite?
A co do listy, to kosmetyki do makijarzu a zwłaszcza podkład są nieodzowne, hihi, bo ja byłam jakaś szarozielona w plamy różowe przez 2 dni, aż się przeraziłam jak to zobaczyłam, no i zaraz zamaskowałam cerę podkładem, tusz na rzęsy i można jakoś się czuć! Ale to też zima była, więc cera bladziuchna..
Luxik
:)
Hallo dziewczynki!! Hop hop .Jest tu kto???
Ja znowu pierwsza

Dzisiaj nie umialam dobrze spac, cos mi sie stalo z kolanem, wogole to zauwazylam pare zmian u siebie:
1)bol brzucha przy przekrecaniu sie z boku na bok, albo kiedy spie za dlugo na wznak, bol eksplodujacego brzucha i rozpychanych kosci!!!
2)wczoraj bylismy jak zawsze w weekend na spacerku z moim manem, ale zauwazylam ze dystanse robia sie coraz krotsze
, kondycja podupada,sapanie, slabosci, dusznosci
3)bole w stawach, najmocniej w kolanie(moze to nie ma zwiazku z ciaza?)
4)no i brzuch robi sie teraz naprawde coraz wiekszy i chyba tyje
tak na maxa!!!druga broda mi chyba rosnie i barczysta sie jakas zrobilam, ja nie wiem ale nie podoba mi sie to
:sick:

Ja znowu pierwsza

Dzisiaj nie umialam dobrze spac, cos mi sie stalo z kolanem, wogole to zauwazylam pare zmian u siebie:
1)bol brzucha przy przekrecaniu sie z boku na bok, albo kiedy spie za dlugo na wznak, bol eksplodujacego brzucha i rozpychanych kosci!!!

2)wczoraj bylismy jak zawsze w weekend na spacerku z moim manem, ale zauwazylam ze dystanse robia sie coraz krotsze

3)bole w stawach, najmocniej w kolanie(moze to nie ma zwiazku z ciaza?)
4)no i brzuch robi sie teraz naprawde coraz wiekszy i chyba tyje

mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Nic sie Ola nie martw - po ciąży na pewno wrócisz do normy
. Stawy mogą boleć, a na pleckach spać nie wolno!!
. Podobno ciężar macicy jest duży i uciska cosik tam..... , najlepiej na lewym boku (chociaż w nielicznych artykułach piszą ze na prawym
). Na lewym podobno trzeba bo jest wtedy najlepsze krążenie i maluszek dostaje maksimum tego co mu trzeba. Oczywiście to tez wiem tylko z artykułów;-)

mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Jeszcze jedno Ola - czy to na pewno przytyłaś, czy może "spuchłaś"? Jak jest ciepło to tak często się dzieje, a u ciebie chyba cieplutko
. Ale jeśli to opuchlizna i nie przechodzi po nocce, to lepiej zapytać lekarza czy wszystko ok.... Dają wtedy skierowanie na badanie krwi, moczu itd
A jak z wyjazdem? pozwolił lekarz odwiedzić ci rodzinkę?

A jak z wyjazdem? pozwolił lekarz odwiedzić ci rodzinkę?
Luxik
:)
z wyjazdem nic jeszcze nie wiem bo wizyte mam jutro, a z ta spuchlizna to nie jest "to" Mrozik
, tyje poprostu i juz, do tej pory mialam spokoj z tyciem to sie teraz zaczyna , tak juz na dobre
, tym bardziej ze brzucho nie moze byc wiecznie taki maly, kolezanki powiedzialy mi ze jeszzcze troche i mnie wywali, no i sie sprawdza
, kochane sa nie???eee tam po ciazy sie wezme za siebie
, mam nadzieje ze mi motywacja nie wygasnie
Po za tym ciaza jest ciaza i bez cudnego brzuszka co to by byla za radosc?
A u ciebie Mrozik co tam? w porzadeczku wszystko?

Po za tym ciaza jest ciaza i bez cudnego brzuszka co to by byla za radosc?

A u ciebie Mrozik co tam? w porzadeczku wszystko?
reklama
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
A dziękuję, odpukać na razie wszystko dobrze. A brzusio to pewnie że być musi. Ja już sie tak przyzwyczaiłam, że zastanawiam sie jak to będzie jak go nie będzie
. Teraz jest naprawdę duży. Zresztą jak już pisałam, bez powodu mi przecież nie ustępują miejsca ;-). Teraz sie bardziej senna zrobiłam i męczy mnie strasznie stanie - chodzić mogę, przeważnie ze dwie godzinki sobie łażę. tyle że teraz już wszystko dużo wolniej idzie ....

Podziel się: