reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

ale cos dzis pusto...śpicie sobie?pewnie tak w taką pogode:baffled:
wiecie ze juz pojawiły się marcówki,rany niedlugo my pojdziemy w niepamieć i przeniosą nas do niemowlaków:szok:
wiem ze panikuje,ale jak juz pisalam cos ostatnio mnie ak wzięło:crazy:

reklama
Kasia ''skurcze podobne do miesiączkowych + mdlosci'' co to oznacza?? ja tak mam od 2 dni:no:

dzisiaj bylam u lekarza i w koncu mnie zbadal:tak: powiedzialam mu o skórczach i ciaglych bolach. Powiedzial ze narazie poczeka ze skierowaniem:szok: ale mam brac No-spe iza tydz. zglosic sie na usg. Z tego akurat sie ciesze bo nie wiem jak duze jest moje malenstwo:-D:-D:-D
Powiedzcie dziewczyny ile razy dziennie mozna brac No-spe?

pieluszek tetrowych tez nie planuje uzywac, mam ze 4 i to tylko do wycierania lub podlozenia.

laktatora nie kupowalam bo stwierdzilam ze moze mi sie nie przydac wiec jak bedzie potrzebny to sie meza wysle :)

a u mnie wlasnie konczy sie pranko ciuszkow bobaska :) mmm jak ladnie pachnie az nie moge sie doczekac przytulania Xavierka w nich :)

Witam słonecznie dziewczyny, :-D
ja również nie płacę nic za wizytę:tak:
Jak test wyszedł pozytywnie poszłan do tego lekarza, do którego zawsze chodziłam i stwierdziła, że jeśli będzie ok to innego szukać nie będę. I też nie musiałam:tak:
Nie mam żadnego problemu z badaniami: ginekologicznymi, usg, słuchaniem serduszka, laboratoryjnymi...za nic nie płacę. Co więcej, ulicę obok mieszka i ma prywatny gabinet, gdzie mogę dzwonić, jeśli nagle by się coś wydarzyło:-)
Jeśli któraś z Poznania to mogę gostka polecić:tak:

A swoją drogę, jak zliczycie ile im przez ciąze zapłaciłyście, a oni potem w państwowym szpitalu niestety co niejedną pewnie pacjentkę oleją, bo strajkują.....
Sorki, że weszłam na taki ślizgi temat, ale pracuje wspólnie z lekarzami strasznie mnie denerwują strajkiem i swoim postępowaniem:angry:

A tak poza tym, wczoraj kupiłam mała paczkę pieluszek dla maleństwa:rofl2:
Mąż już nie chce ze mną wchodzić do sklepów z artykułami dla dzieciaczków, bo mówi że przeginam z zakupami. Wczoraj byłam z rodzicami i musiałam coś kupić, bo myślałam że mnie skręci:-p
Jutro kupujemy łóżeczko i szafkę na ciuszki maluszka:-)Ale się cieszę!!

Doskonale Cie rozumiem :-) ja lózeczko dopiero kupie w sobote:-)
bo mój facet siedzi w niemczech i przyjezdza co 2 tyg. na weekendy:-( . Chce zeby chociaz lózeczko kupił ze mna:tak:
Za to mam teraz niezle halo na pakowanko :rofl2:gdyby nie ta ze jeszcze nie mam kosmetykow juz pewnie od tygodnia bylabym spakowana do szpitala:-D:-D:-D

Antylopka widze ze z toba to tak jest jak z moim mezem:tak::-D:-pnormalnie ja juz nie mam znim sily chodzic na zakupy bo wykupilby pol sklepu:rofl2: wczoraj np nie bede wymieniac wszystkich jego zakupow ale jeden-kupil taka kaczuszke do kapieli ktora piszczy:-Dtylko ze przypuszczam ze ten zakup to byl dla niego a nie dla malanstwa bo jakos ciezko mi sobie wyobrazic niemowlaka bawiacego sie kaczuszka:-Dale coz zrobic.

Kasia,doskonale Cie rozumiem,jesli chodzi o obawy dotyczące zdrowia dziecka.Od kilku dni sie zastanawiam,czy oby na pewno wszystko bedzie w porządku,czy córcia bedzie zdrowa itd.Te obawy beda nam teraz towarzyszyć nieustannie,nawet po porodzie (wtedy sie dopiero zacznie).
Teraz tez zastanawiam sie,czy z mała wszystko w porzadku,dlaczego jest mało ruchliwa itd...Juz nudna sie staje.

Widzę że te obawy czy z dzidziusiem wszystko ok nie tylko mi się udzielają:no::-)a już myślałam że mam jakąś obsesję:szok::-Dpierwszej ciąży tak nie przeżywałam może dlatego że teraz tak długo staraliśmu się o naszego skarba:-:)-)
Jeśli o zakupy chodzi to ja mam sporo rzeczy po córci(łóżeczko, przewijak, pościele itp):tak:a resztę powoli kompletuję.Mąż jest cierpliwy:-Dna szczęście sam nawet zaproponował ostatnio żebyśmy pojechali do Poznania w weekend bo on cały tydzień pracuje do wieczora:-(;-)ale sama niewiem boję się takich długich wyjazdów:eek:a jak urodzę w trasie:szok::szok::szok::-D

Antylopka widzę że ktoś z moich stron :tak:kawałek mam do Poznania ale jednak wielkopolska:-D

Idę na kawkę bo zasypiam...właśnie zaczęło padać:angry::-D:-D:-D

Gosia*** boisz sie urodzic w trasie??????hmmm to ja albo odwazna jestem albo glupia bo w tamten weekend jeszcze bylam w polsce.z wiednia mam jakies prawie 500km i to ja bylam kierowca w obie strony.a pojechalismy sobie tak na weekend jak maz skonczyl w piatek prace i wracalismy w niedziele zeby mogl w poniedzialek do pracy.tak mi sie chcialo jakos w rodzinne strony i jeszcze w dodatku mama miala imieniny wiec chcialam zrobic niespodzianke.i chyba wszyscy w kolo mieli stracha ze moge urodzic w drodze tylko nie ja......to sie chyba czuje:-)

reklama
na początku ciązy to właśnie mój mąż miał manię zakupów, jak jużkupił wszytsko a nawet więcej, to mi się włączyło kupowanie. On teraz już patrzy co jest potrzebne, a ja chę wszystko:zawstydzona/y:

Do góry