Witam leniwą i mokrą sobotę. Małe porządki zrobione, a poza tym spanie, jedzenie i obijanie się przez cały dzień, jakoś nie mam wyrzutów, bo wiem, że to się niedługo skończy. Aż trudno mi uwierzyć, że już pół roku siedzę w domku…
Jo_asia – spokojnie, ogarniesz

i będzie naprawdę miło

my się znamy już rok, a co najmniej kilka miesięcy, więc na wszystko trzeba czasu. Odzywaj się jak tylko masz czas i ochotę!
Madlen – fajnie, że spacerówa zaakceptowana, ja zakładałam, że Olka pojeździ w gondoli do lutego, marca, dlatego szukałam co najmniej 80 cm, ale pewnie też wcześniej przeskoczymy, bo dziecię strasznie ciekawe świata.
Kasiek – niezła przygoda na początku zimy, a myślałam, że tylko u nas służby nie dają rady z pierwszym śniegiem… ja tam wcale nie tęsknię za zimą i dla mnie Boże Narodzenie wcale nie musi być białe. W ogóle najchętniej od listopada do marca wyprowadzałabym się gdzieś na południe Europy.
Sosik – a co ten mikołaj bez twarzy?

Rozumiem, że to tajemnica, kto w tym roku przyniesie prezenty

Jak czytam, że do 4 stycznia masz rodzinę w komplecie, to zazdroszczę… czasem fajnie mieć normowany czas pracy i pracować od poniedziałku do piątku. Cieszcie się, a nie kłóćcie, bo wielu ludzi nie ma takiej możliwości. Mój mąż pracuje pierwszy dzień świąt i w Sylwestra.
Mama1222 – a wybraliście już krzesełko??
Ewa – niech święta jednak lepiej Cię nastroją i pozwolą dokonać dobrych wyborów, a wcześniej porządnie poukładać w głowie, co trzeba.
75aga – Olka ma łóżeczko w naszej sypialni, my śpimy w dużym pokoju, spokojnie słyszę jak woła

W nocy 1 karmienie, sporadycznie 2, jak po drugim się rozbudzi, bo czasem trzeba zmienić pieluchę, to już zostaję z nią w sypialni w łóżku, bo nie chce mi się walczyć z usypianiem w łóżeczku. A poza tym, to bardzo lubię z nią spać

i nawet się cieszę, jak mnie zmusi do wzięcia do dużego łóżka
Czasem śpimy w trójkę w dużym pokoju, bardzo rzadko, ale się zdarza, np. jak ktoś u nas nocuje i oddajemy mu sypialnię.
kunek - to miłego babskiego wieczoru

ja bardzo lubię takie posiedzenia

dobrze rozumiem, że Emilkę wychowujesz sama?