reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
To jak możesz, to idx wcześniej do lekarza. Nie ma nic gorszego jak niepewność. Zobaczysc, że z dzidzią ok to się uspokoisz. A teraz dużo odpoczywaj :-). I oby przestało bolec. Może nospę weź.

reklama
Aneta musi byc dobrze, mnie w pierwszej cala ciaze bolalo brzusio a wszystko bylo w porzadku, macica sie rozciagala i stwierdzili ze to bole wzrostowe. Ja z tej paniki czest ladowalam w szpitalu a i tak niepotrzebnie bo nic sie nie dzialo.:dry:
Aga irl ciesze sie ze z dzidzia wszystko w porzadku, to ty tez pewnie sierpnia nie dotrzymasz tylko w lipcu nas opuscisz:szok:ja to zebym tylko do wrzesnia urodzila:wściekła/y:

Efe, ja jeszcze odnośnie opryszczki. Miałam już trzy razy. Ta na ustach nie jest groźna, trzeba tylko uważac, zeby nie przenieść w miejsca intymne. Ja też stosowałam te plasterki, ale lepszy jednak był krem Vratizolin. Im szybciej zaczniesz smarować tym szybciej zniknie.

Witaj Aniu ja też pamiętam że któraś z dziewczyn miała ten sam problem, tylko nie pamiętam która? I jeszcze czytam w internecie:
Opryszczka jest czynnikiem teratogennym, co oznacza że może mieć wpływ na rozwój płodu, zwłaszcza w pierwszym trymestrze ciąży. (Boże dzięki że ja już II)
Czy masz skłonności do opryszczek czy jest to nietypowa sprawa w twojej sytuacji? Jeśli nie możesz spotkać się z ze swoim lekarzem, idź do lekarza pierwszego kontaktu, powinien wiedzieć co z tym zrobić i koniecznie powiedz o tej sprawie swojemu lekarzowi - ginekologowie.
Koszmar jakiś:wściekła/y:

Ja dopiero nadrabiam zaleglosci, wiec nie wiem, czy ktos juz odpowial i ja se powtorze:
opryszczka narzadow rodnych jest niebezpieczna dla dziecka. Opryszczka na ustach, nosie etc... nie, o ile zachowasz higiene i bedziesz uwazac, zeby jej nie przeniesc na narzady rodne.
wiec nie ma sie czym martwic. :-)

Aneta, ja mialam podobne bole. Podbrzusze cale, pachwiny.... okazalo sie ze to rozciaganie miednicy etc... ale tez porzadnego stracha mialam, zanim nie poszlam do lekarza.

Mma nadzieje, ze u Ciebie to tez czysta fizjologia i ze bedzie dobrze ;-) U mnie to trwalo prawie 3 tygodnie, ale juz sie skonczylo ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry