• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Sierpień 2009

• Starter tematu Starter tematu mags777
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Kasia, myslalam ze jak Mateuszek chory to raczej pospi, a tu popatrz rozrabiaka jeden!
czy to znaczy ze lepiej juz mu troszke?
a Ciebie czemu skora na twarzy swedzi, moze przesuszona?

reklama
Mewa on nienawidzi spac, jak ma okazje nie spac to wykorzystuje do cna.
Nie wiem co z ta skora, przesuszona raczej nie jest bo ja raczej cere tlusta mam, probowalam roznych kremow i nic a nawet gorzej po nich, niby nic nie widac a swedzi ze szok:szok:

ja z kolei mam bolace piersi, wokol sutkow to nawet dotknac nie moge, tak zbrozowialo, jakos zgrubuialo, nie wiem czy to normalne...:no:
juz nie mowiac ze zmienilam stanik z b na d, a w tym tempie to znow musze dkupic wkrotce wiekszy...
po karmieniu mi piersi wroca do dawnego ksztaltu??
bo ja nie chce takich duzych!!

no widzialam filmik:-) bardzo ruchliwe dziecko masz, nic dziwnego ze nie lubi spac, ma za duzo energii

a z ta skora to nie wiem, moze masz reakcje na krem wlasnie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mewa mam to samo tez strasznie mnie bola brodawki zgrubialy, sciemnialy, ale to normalne, niestety. Co do piersi po karmieniu to zmniejsza sie ale niestety choc nie u wszystkich moga sie po prostu wyciagnac. Stracic sprezystosc. Tak jest w moim wypadku, niestety.

no widzialam filmik:-) bardzo ruchliwe dziecko masz, nic dziwnego ze nie lubi spac, ma za duzo energii

a z ta skora to nie wiem, moze masz reakcje na krem wlasnie?
O to chodzi wlasnie, ze ja kremow nie uzywam a probowalam bo mialam nadzieje ze zmniejsza dolegliwosc, musze sie w aptece dopytac co by na to pomoglo.
Ruchliwy to malo powiedziane, jak sie urodzil to pokopal polozna, raczki nozki caly czas w ruchu, jak mial 5 msc nauczyl sie sam siadac bo lezenie mu nieodpowiadalo, 7msc wstawal przy meblach, a teraz jak chodzi to od rana do nocy biega:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dzieki Kasia, bo juz myslalam ze jakies zapalenie mi sie zrobilo, no ale jak normalne to wytrzymam:tak: kupilam sobie krem na sprezystosc i na rozstepy i sie raczej smaruje regularnie to mloze sie troche tylko wyciagna... no trudno sie mowi, matka bede to po co mi fajny biust w sumie;-)

no zapytaj koniecznie w aptece!
A Mateuszek to rzeczywiscie ruchliwy..:-D Starszy tez taki sam?

Kit z biustem wazniejsze dziecko, karmienie jest cudne. Mysle ze porzadny biustonosz do karmienia tez moze miec znaczenie:-D

no zapytaj koniecznie w aptece!
A Mateuszek to rzeczywiscie ruchliwy..:-D Starszy tez taki sam?
Starszy w brzuchu i do roku byl grzeczny i malo ruchliwy, ale jak zaczal chodzi to podejrzewalam ADHD. Teraz obaj biegaja po domu jak szaleni, matko droga mam nadzieje na spokojna, cichutka grzeczna coreczke:wściekła/y::wściekła/y:

Wierze na slowo z tym karmieniem:-) A wiesz ze tu w Anglii to normalnie namawiaja kobiety na naturalne klarmienie bo w odwrocie jest, rzadkosc ze ktoras karmi
Mnie tam namawiac nie musza!

Z calego serca Ci zycze smerfetki grzeczniutkiej i spokojniutkiej wiec:-) takiej Nataleczki slodkiej, 25 masz to usg? Chyba wtedy sie juz cos moze okazac...;-)

No i bardzo dobrze. Powiem ci ze w Polsce to wiekszosc matek tylko w szpitalu karmi a jak wroca do domu to buch na mieszanke bo wygodniejsze, dziecko dluzej spi i nie musi byc tak czesto karmione. Ale sama ta swiadomosc ze to dzieki tobie malenstwo rosnie, rozwija sie jest wspaniale. Mateusz na moim mleku, nie dopajalam w ciagu 6 tyg przytyl 2400g.
Tyle ze ja mam tendencje do zastojow i musze miec porzadny laktator, mialam reczny avent i sprawdzil sie super

reklama
mam 25ego ale nie licze na to ze cos sie dowiem bo kiepski sprzet maja w przychodni. na poczatku kwietnia wybieram sie prywatnie na 3D wtedy mysle ze na bank sie dowiem i wkoncu bede wiedziala roze czy blekity kupowac:wściekła/y::wściekła/y:

Jak sie nie dowiesz to niespodzianke bedziesz miec, to tez moze byc fajne, ja tak mialam w pierwszej. Kuba sie chowal i do kona nie wiedzialam co urodze, choc mialam przeczucie na synka

Musze malego uspic:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry