Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Wróciłam właśnie z badania krwi. Zapłacilam 220 zł . Zrobiłam badania na cytomegalię i toksoplazmę. To niestety nie jest refundowane i kosztowało 160 zł. No i badania na tarczycę TSH i ft4, bo potrzebuję na kolejna prywatną wizytę do endokrynologa. Eszzzz
Aneczka, za jakiś czas poproś zatem jeszcze raz lekarza o badania na tarczycę, bo klopoty z tarczycą pojawiają się również w ciąży. Ja od półtora roku choruję na tarczycę i dlatego jestem ostrożna. Trzeba oznaczyć ft4 w 6-8 tygodniu ciąży. To ma ogromne znaczenie na rozwój układu nerwowego dziecka i pozniej na rozwój kostny.
Witajcie dziewczynki!
Uuuuuuuuuuuu...ale piękny dziś dzień mamy. Czy już wspominałam, że od dziś będę się zajmować tylko sobą i maleństwem na L4?Cudowne uczucie
Do lekarza wybieram się dzisiaj i poproszę o skierowanie na badania. Dzięki, że powiedziałyście, że one takie drogie. Będzie trzeba odwiedzić ścianę płaczu:-(
Moim zdaniem wszystkie te badania powinny być darmowe i obowiązkowe, ale mogę sobie tylko pogadać....prawda?
Ja nie robiłam morfologii i moczu. Na to dostane skierowanie od gin w przyszłym tygodniu. Ja robiłam badania krwi na cytomegalię, toksoplazmę. TSH i ft4. Za to zapłaciłam 220 zł. Jutro wyniki i oby były dobre!!!!